Učenici 3. OŠ u produženom boravku uče, ali i vježbaju jogu, pilates i zumbu

V.V. | 31.3.2018. u 08:13h | Objavljeno u Društvo

- Učiteljice Karolina Bizek Horvat i Karla Dragičević  iz produženog boravka na III. osnovnoj školi Varaždin čine sve kako bi djeci što kvalitetnije upotpunile njihov boravak u školi - priopćili su iz škole.

Naime, rad u produženom boravku nije samo pisanje zadaće, već cjelodnevna briga i skrb za djecu, osmišljavanje raznih aktivnosti, učenje i ponavljanje gradiva, te uvijek potrebno provođenje sportskih aktivnosti za djecu.

- Zadaća je uvijek najvažnija, a nakon što učenici napišu svoju zadaću, učiteljice im osmisle različite likovne, glazbene, matematičke, komunikacijske aktivnosti i radionice, gdje kroz zabavan način uvijek uče nešto novo ili se nadovezuju na gradivo. Bilježe se i svi važniji dani u godini, poput Božića, Uskrsa, ali i oni „manje važni“, poput Svjetskog dana čokolade - kažu u školi te ističu kako je cilj je naučiti djecu kako učiti, istraživati, proučavati, pomagati…

- Rad u boravku snažno pozitivno utječe na emocije učenika, sigurnost u sebe, samopoštovanje, povjerenje u prijatelje, suradnju, pomaganje, odgovornost, znatiželju, samovrjednovanje, zdrav moral, osjećaj uspješnosti, snalažljivost, okretnost, pravo na pogrešku i prihvaćanje različitosti. Važan dio produženog boravka je zabava i razonoda. Od ove godine djeca mogu isprobati pilates, zumbu i elemente joge te vježbaju tehnike opuštanja, u čemu izrazito uživaju - poručuju.

Označeno u