U VI. OŠ Varaždin jedan učenik pozitivan: kako je protekao prvi tjedan u školama i vrtićima?

| 14.9.2020. u 16:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U VI. osnovnoj školi jedna je učenica nižih razreda COVID-19 pozitivna te je cijeli njezin razred zajedno s učiteljicom u samoizolaciji, potvrdio nam je ravnatelj te škole Mario Stančić. Za sada je to jedini slučaj zaraze u osnovnim školama na našem području, a kako se odvijala nastava pod maskama i novim pravilima, o kojima učitelji i nastavnici kažu da u nekim situacijama nisu provediva, provjerili smo u nekoliko osnovnih škola diljem županije.

"Vrijede dvostruka pravila"

U novomarofskoj školi izabrali su A model nastave, odnosno svi će učenici nastavu pratiti u školi u dvije smjene.
- Prvi je tjedan iza nas i nije bilo problema. Razredna nastava stalno će biti ujutro dok predmetna nastava popodne. Skratili smo nastavni sat na 40 minuta, većina predmeta je blok sat. Klizno je vrijeme odmora te su učenici takav način već prihvatili – kaže ravnatelj škole Anđelko Bošnjak, dodajući da je pozitivno iznenađen što djeca nose maske. Razrađen je i plan oko zamjena nastavnika jedino je problem područje matematike za koje na nacionalnoj razini postoji manjak. Iz OŠ "Gustav Krklec" Maruševec ističu da svakog dana nalaze bolja rješenja. Nastava u školi funkcionira po modelu B za učenike od 5. do 8. razreda u matičnoj školi, svi ostali nastavu pohađaju normalno uz pridržavanje svih propisanih mjera. U školi se slažu da je pojedine mjere teško realizirati. Mjere nisu prestroge, ali niti takve ne jamče veći postotak obuzdavanja epidemije - kažu u školi.

Kako je protekao prvi tjedan i kako je raditi u novim uvjetima provjerili smo i u srednjim školama te vrtićima, a o čemu možete detaljnije čitati u novom broju Varaždinskih vijesti...