U topličkoj školi i ove školske godine provodi se program obuke biciklista Foto: Domagoj Španić

U topličkoj školi i ove školske godine provodi se program obuke biciklista

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.11.2017. u 20:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U topličkoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića i ove školske godine provodi se program obuke biciklista. Učitelj tehničke kulture Stanko Medvedec već dugi niz godina učenike petih razreda osposobljava za samostalno upravljenje biciklom u prometu.

Od ove školske godine ta je obuka ponešto drugačija zato što učitelj Medvedec provodi teorijski i praktični dio, a provjeru osposobljenosti, odnosno, testiranje provode djelatnici MUP-a i HAK-a.

U program su uključena 22 učenika petih razreda i 26 učenika šestih razreda koji su dosad odradili veći dio, kako teorijskog tako i praktičnog dijela, obuke.

Uz vježbanje kod kuće i još nekoliko sati u školi, učenici će u svibnju sljedeće godine biti spremni pristupiti testiranju, a nakon toga će uspješnim učenicima MUP i HAK izdati potvrde, odnosno, vozačke dozvole za samostalno upravljanje biciklom.

Treba još napomenuti da će se u program u ožujku uključiti i učenici četvrtih razreda kako bi i oni mogli pristupiti testiranju u navedeno vrijeme.

Također, ovim putem treba spomenuti da je poligon za praktični dio obuke uz malu pomoć učitelja Stanka izradio Miro Vuković, domar topličke škole.

- Zahvaljujemo članovima Školske prometne jedinice, roditeljima, djelatnicima škole, policiji i svima ostalima koji doprinose većoj sigurnosti u prometu, prije svega naše djece - poručuju iz škole.