Tridesetak znanstvenika posjetilo Županiju povodom Dana instituta

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.11.2018. u 15:22h | Objavljeno u Društvo

U sklopu boravka u Varaždinskoj županiji, Županijsku palaču je posjetilo tridesetak znanstvenika različitih područja društvenih i humanističkih znanosti s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.

Znanstvenike je u Skupštinskoj dvorani primio zamjenik župana Tomislav Paljak koji ih je upoznao s bogatom poviješću same Županije, projektima koje aktualna županijska vlast provodi na mnogim područjima te im je čestitao i 27. godišnjicu osnivanja samog Instituta kojem je inače jedna od važnih zadaća doprinijeti decentralizaciji znanosti u Republici Hrvatskoj.

- Iznimno mi je drago da imamo prilike ugostiti ovako ugledne goste i prezentirati im što sve radimo u našoj Županiji. Naravno, fokusirali smo se na projekte u obrazovanju i siguran sam da su naši gosti bili zadovoljni onime što su čuli. Danas su ovdje s nama vrhunski sociolozi, psiholozi, demografi, ekonomisti i ja im želim puno uspjeha u daljnjem radu i aktivnostima – rekao je zamjenik župana Paljak.

Prezentaciju o projektima u obrazovanju održao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc.Miroslav Huđek koji je u svojoj prezentaciji napravio presjek svega što se do sada radilo; od ravnomjernog pedagoškog standarda, socijalnog standarda, razvojnog programa. Domaćinima se zahvalio ravnatelj Instituta prof.dr.sc. Vlado Šakić .

- Zahvaljujem se domaćinima na toplome prijemu. Od početka smo Institut izgrađivali kao znanstveno središte društvene i humanističke mislim na multidisciplinarnoj perspektivi i razini, a s druge strane na umreženosti. To znači da smo od početka osnivali i područne centre Instituta koje pored središnjice danas imamo sedam, a jedan od njih je područni centar u Varaždinu – naznačio je ravnatelj Instituta.

- Prije nekoliko smo godina donijeli odluku da Dan instituta pomaknemo iz Zagreba i da svaki sljedeći proslavimo u jednom od naših područnih centara – zasad smo to učinili u svim gradovima, osim u Varaždinu i Dubrovniku. I eto nas danas u Varaždinu – zaključio je ravnatelj Instituta prof.dr.sc.Vlado Šakić.

261118_Ivo_Pilar_1.JPG

261118_Ivo_Pilar_3.JPG

261118_Ivo_Pilar_5.JPG

261118_Ivo_Pilar_2.JPG

261118_Ivo_Pilar_4.JPG

261118_Ivo_Pilar_4.JPG