Tko je "pokupio" nagrade za plakate i modele, a tko za bilježnice na 5. Festivalu matematike? Foto: Arhiva VV

Tko je "pokupio" nagrade za plakate i modele, a tko za bilježnice na 5. Festivalu matematike?

IHR/Varaždinske vijesti | 11.5.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osim rješavanja zadataka, na 5. Festivalu matematike održanom nedavno u Varaždinu učenici su sudjelovali i u prezentacijskom dijelu. Učenici su izrađivali modele/makete i plakate, održali su prezentacije, a nagrađene su i njihove – bilježnice!

Modeli/makete i plakati

U kategoriji modela/maketa nagrađeni su Ena Kosec i Nina Vasiljević iz OŠ Trnovec (mentor Mirjana Vugrinec) te učenica te škole Viktorija Zorman (mentor Draženka Magić). Nagrađena je i Marta Šimek iz OŠ Tužno (mentorica Mirjana Slunjski) te učenici iz OŠ Sračinec: David Golubić i Silvio Videc (mentorica Jelena Ribić). U kategoriji modeli/maketa nagrade su dobili Hana Prstec iz OŠ Vladimira Nazora Pribislavec (mentor Željka Mikulić), Martina Žalac iz VI. OŠ Varaždin (mentor Dario Maltarski), Tara Fošnar, Mia Kovačić i Magdalena Tot iz I. OŠ Varaždin (mentorica Snežana Huđek) te Mihael Šinko i Viktorija Pintarić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija (mentor Igor Puček).

Za plakate nagrade su primili Lorena Šanjek iz III. OŠ Varaždin (mentorica Ivana Sukačić), Barbara Posavec iz OŠ Sračinec (mentorica Jelena Ribić), Hana Botić iz OŠ Vidovec (mentorica Valentina Štrlek), Ema Štrlek iz OŠ Vidovec (mentorica Valentina Štrlek), Melani Košić iz OŠ Vidovec (mentorica Valentina Štrlek). Nagrađene su i Ella Frntić, Ivona Novosel i Nea Tuđan iz OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić), a nagrade su dobili i Ena Kosec i Teo Tkalec iz te osnovne škole (mentorica Mirjana Vugrinec). Nagrađene su i Valentina Plantak i Helena Petrić iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice (Nevenka Bareta), Stella Sever iz II. OŠ Varaždin (mentorica Višnja Ivančan) i Lara Domislović iz V. OŠ Varaždin (mentorica Ana-Marija Levatić). Nagrade za plakate dobili su i učenici trećih i četvrtih razreda Katoličke osnovne škole Svete Uršule (mentor Nikola Ivek), učenici sedmih razreda OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić) i učenici 7. b, 8. a i 8. b razreda OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić).

Ekipa Gospodarske škole Varaždin (Lana Bartolić, Lana Bukal, Ivana Đurđek, Viktorija Gran, Ana-Marija Hlebec, Silvija Hulama, Andreja Ivačić, Patricia Lekaj, Julia-Deborah Lipohar, Ivana Maruševec, Lucija Pomper, Melita Turščak) bila je najbolja u kategoriji plakata srednjih škola (mentorica Žaneta Findrik Nöthig). Drugo mjesto pripalo je Mateji Žunec i Marini Cvetković iz Elektrostrojarske škole Varaždin (mentorica Tatjana Plantak), dok treće mjesto dijele Živa Bajsić, Veornika Žunar i Lana Srednoselec iz Srednje škole Ivanec (mentorica Petra Hiržin) i Marija Štefec iz Elektrostrojarske škole Varaždin (mentorica Sanja Engler).

Prezentacije i bilježnice

Prvo mjesto u kategoriji prezentacija od 1. do 4. razred osvojila je Gita Ćosić iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice (mentorica Marina Mužek), a prvo mjesto u istoj kategoriji od 5. do 8. razreda pripalo je Dori Car iz III. OŠ Varaždin (mentorica Ivana Sukačić). U kategoriji prezentacija od 5. do 8. razreda prvu nagradu osvojili su učenici 7. a razreda OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić). Drugo mjesto dijele Dorotea Marketin i Hana Topličanec i Emanuel Balentović, Mateo Djak i Ivan Mišak, svi učenici OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić). Treće mjesto u kategoriji prezentacije od 5. do 8. razreda osvojio je Andrija Kučar iz III. OŠ Varaždin (mentorica Ivana Sukačić) te Klaudia Krapinec i Luna Varga iz OŠ Koprivnički Bregi (mentorica Manuela Tržić). Posebne nagrade dobili su Monika Sekovanić, Elizabeta Šargač i Lana Tukač iz OŠ Breznički Hum (mentorica Marija Dijačić) i Ella Frntić i Emanuel Balentović iz OŠ Trnovec (mentorica Draženka Magić).

Među srednjoškolcima prvo mjesto u kategoriji prezentacija srednjih škola osvojio je Dino Mikulić iz Strojarske i prometne škole Varaždin (mentorica Vlatka Čus) dok su drugo mjesto osvojile Petra Murić, Ivana Dukarić i Helena Županić iz Srednje škole Ivanec (mentorica Petra Hiržin).

Birane su i najljepše bilježnice, a nagrađeni su sljedeći učenici: Eva Svinjarević iz OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, Bruna Markov iz OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, Katarina Malbašić iz Katoličke osnovne škole Svete Uršule, Lena Škrbec i Viktor Križanec iz OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik, Petra Sajko i Vita Barbir iz VI. OŠ Varaždin, Ida Hižak iz V. OŠ Varaždin, Sara Mikić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, Anja Dolovski iz III. OŠ Varaždin, Karla Mihalković iz OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, Mihael Šinko iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija i Lorena Fluksek iz OŠ Vidovec.