Svečano otvorenje nove dvorane VI. OŠ 23. rujna: stiže i ministrica Divjak Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Svečano otvorenje nove dvorane VI. OŠ 23. rujna: stiže i ministrica Divjak

Maja Grbić Alimanović | 5.9.2019. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

Iako je nova školsko-sportska dvorana VI. OŠ Varaždin s dograđenim učionicama, STEM kabinetima i multimedijalnom knjižnicom te dograđenom blagovaonicom prošla tehnički pregled i dobila uporabnu dozvolu, svečano otvorenje bit će 23. rujna.

- Sve je spremno za početak nove školske godine, a učenici VI. OŠ Varaždin s prvim danom škole moći će koristiti nove i dograđene prostorije; dvoranu, knjižnicu, blagovaonicu i tri nova kabineta. Stvorene su sve pretpostavke za školu otvorenih vrata. Predstavnici resornog Ministarstva obišli su VI. OŠ i dobivena je uporabna dozvola, a svečano otvorenje planira se za 23. rujan, uz dolazak ministrice Blaženke Divjak. Također se ide i u energetsku obnovu II. i V. OŠ tako da će sve škole biti moderne i opremljene, a takve škole ima malo koji grad - poručio je gradonačelnik Čehok na javnom kolegiju u utorak.

Podsjećamo, radovi na dogradnji jedne od najvećih varaždinskih škola počeli su u veljači ove godine, a taj posao dobila je tvrtka Hidroing. Novoizgrađena dvorana je dvodijelna, što znači da se time omogućuje da dva razreda istovremeno održavaju nastavu iz tjelesnog, a da pritom ne ometaju jedni druge. Ugovorena vrijednost radova bila je 12,6 milijuna kuna bez PDV-a, no cijena je povećana zbog sklopljenog dodatnog ugovora za uređenje vanjskih terena uz novi objekt, vrijednosti 350.000 kuna.