Susret s Ivonom Kocijan: Buduća medicinska sestra vrlo uspješna i u savate boksu

| 25.3.2019. u 17:05h | Objavljeno u Društvo

Ivona Kocijan učenica je petog razreda varaždinske Medicinske škole, u programu medicinska sestra opće njege. Osim što ispunjava školske obveze vrlo je uspješna u borilačkim sportovima. Trenira savate boks, a koliko je dobra potvrđuju njeni rezultati.

Ističe se nastup u sastavu hrvatske seniorske savate reprezentacije na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Plovdivu u Bugarskoj te osvojeni naslov seniorske prvakinje Hrvatske u savateu, u disciplini assaut,u kategoriji do 65 kilograma. PH je održano prošle godine u Slavonskom Brodu, a Kocijan je bila proglašena i najboljom seniorkom prvenstva.

- Nisam očekivala naslov, s obzirom na to da sam godinu dana pauzirala, jer u trećem razredu nisam trenirala i titulu sam osvojila nakon četiri mjeseca treninga - ističe Kocijan. Mečevi do finala bili su dosta teški, a kada je postala prvakinja sreći nije bilo kraja.

- Naslov mi jako puno znači, a potvrđuje da sam jako puno napredovala u tih godinu dana - rekla je Kocijan, koja je članica varaždinskog kluba Šimunec Gym. Savate trenira već osam godina.

- Imala sam 12 godina i htjela sam se nečim baviti. Počela sam trenirati u Knegincu, u Savate klubu Omega Gym Kneginec, gdje mi je trener bio Predrag Šimunec. Mama me nagovorila da se počnem baviti savate boksom, dok je tata bio protiv boksa, baš kao i baka, ali moj djed je nekada boksao pa mi se, vjerojatno, zbog njega svidio savate boks - rekla je Kocijan.

Na početku joj je, priznaje, bilo dosta teško na treninzima, a u jednom periodu je kratko i napustila savate.

    Cijeli razgovor možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u