Stričak: "Sve smo bliže realizaciji izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stričak: "Sve smo bliže realizaciji izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu"

VV | 17.11.2020. u 10:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon niza sastanaka, u Vladi, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova sve smo bliže realizaciji izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu - objavio je na svojem Facebook profilu saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak.

Dodao je kako unatrag pet godina ističemo da razvoj Grada Varaždina vidimo kao sveučilišnog grada.

- Jedini smo grad u kojem djeluju dva sveučilišta: Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Sjever. Pretprošle godine u sklopu Sveučilišta u Zagrebu otvoren je Studentski dom Varaždin, u prošloj godini zahvaljujući angažmanu premijera Andreja Plenkovića Sveučilištu Sjever dodijeljene su u vlasništvo prve nekretnine u Varaždinu u Optujskoj ulici, povećan proračun za 40 %,... S obzirom da se o sveučilišnom kampusu raspravljalo i na sjednicu Vlade jasno je da smo sve bliže početku realizacije i tog projekta. Hvala svima uključenima u to, a posebno vodstvu FOI-ja, Blaženki Divjak, Vjeranu Strahonji, Nevenu Vrčeku, Nini Begičević Ređep i njihovim suradnicima - objavio je Stričak.

Na svojoj Facebook stranici Vlada je objavila da su "povezivanje Hrvatske kroz gradnju Pelješkog mosta, dogradnja i opremanje hrvatskih bolnica, razvoj zračne luke Dubrovnik, ulaganje u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i izgradnja sveučilišnog kampusa u Varaždinu samo neki od projekata financiranih iz fondova EU koji mijenjaju Hrvatsku - doprinose rastu i razvoju lokalnih sredina te boljim uvjetima života za sve građane.“

Označeno u