Sindikat Preporod pokrenuo peticiju o povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama 11. svibnja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Sindikat Preporod pokrenuo peticiju o povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama 11. svibnja

VV | 5.5.2020. u 09:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Zbog toga što u školama nije moguće do 11. svibnja stvoriti uvjete za rad propisane Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covida 19 HZJZ-a sindikat Preporod pokrenuo je potpisivanje online peticije o povlačenju odluke o pokretanju nastave u školama. Kao razloge navodi i činjenicu da se učenike i radnike u školama, predviđenom organizacijom nastave, izlaže velikoj mogućnosti oboljenja i ponovnom širenju epidemije, ali i zbog nejednakih uvjeta rada i vrednovanja te stresa koji će učenicima, učiteljima i roditeljima donijeti provedba nezakonitog modela takozvane mješovite nastave.

- Suočeni unatrag nekoliko posljednjih dana s brojnim upitima hoće li se pokušati učiniti nešto konkretno oko stvaranja pritiska radi odustajanja od pokretanja nastave u razredima razredne nastave od 11. svibnja, odlučili smo svima, a napose učiteljima i ostalim radnicima u školama, te roditeljima učenika pružiti mogućnost potpisivanja online peticije kojom se od Nacionalnog stožera zahtijeva povlačenje sporne odluke.

Svi oni koju odluku Stožera o slanju učenika od 1. do 4. razreda u školu od 11. svibnja smatraju štetnom, opasnom i nepotrebnom pozivaju se ovim putem na iskazivanje svoga stava - navode u tom sindikatu.

Zbog svega toga sindikat Preporod traži povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama za učenike razredne nastave te nastavak provođenja nastave na daljinu do daljnjega: do stjecanja uvjeta ili do završetka nastavne godine, a online peticija se može potpisati do nedjelje, 10. svibnja. Najavljuju kako će tada zahtjev službeno biti upućen Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

Peticiju možete pronaći i potpisati OVDJE