PUŽ u Ivancu: Sve jača konkurencija u šahu među učenicima osnovnih škola

Varaždinske vijesti | 1.2.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U Srednjoj školi u Ivancu 25. siječnja održan je treći od ukupno pet turnira četvrte sezone Pojedinačnog učeničkog županijskog prvenstva u šahu (PUŽ). Nastupilo je 139 djece, od toga 78 na turniru nižih razreda, 54 na turniru viših razreda te sedam na turniru srednjih škola.

Na turniru nižih razreda pobijedio je Max Poljan iz VI. OŠ Varaždin, drugi je bio njegov školski kolega Matija Herceg, a treći Patrik Ježovita iz Lepoglave. Kod djevojčica je 1. mjesto osvojila Paula Friščić iz Ivanca, 2. je bila Mia Jurša iz Varaždinskih Toplica, a 3. Emina Cerjan iz Druškovca.

Dokaz sve jače konkurencije u šahu među učenicima osnovnih škola je podatak da, po prvi puta otkako se igra PUŽ, OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica nije osvojila nijednu medalju u konkurenciji viših razreda. Pobijedio je Mateo Pongračić iz Petrijanca, drugi je bio Matej Friščić iz Ivanca, a treći Pavlo Kovaček iz Druškovca. Iako nisu osvojili nijednu medalju, predstavnici OŠ A. i I. Kukuljevića iz V. Toplica ostvarili su odlične rezultate: na 4. mjestu završio je Petar Kanešić, 5. je bio Petar Križanić, 6. Mislav Matkun, 8. Leonard Pokos, a 11. Matej Modrić.

U konkureniji djevojčica sve tri medalje osvojile su učenice PŠ Druškovec. Najbolja je bila Jelena Inkret (ukupno na 9. mjestu), druga je bila njezina sestra Janja (ukupno na 12. mjestu), a treća Marta Maloić Surko (ukupno na 14. mjestu).

Na turniru srednjih škola pobijedio je Hrvoje Hostnjak, učenik Elektrostrojarske škole, Filip Križanić iz Prve gimnazije Varaždin bio je drugi, a treći Luka Hereković iz Elektrostrojarske škole. Najbolja djevojčica bila je Silvija Sever, također učenica Elektrostrojarske škole.

sah_ivanec_PUZ_01.jpg

sah_ivanec_PUZ_02.jpg

sah_ivanec_PUZ_03.jpg

sah_ivanec_PUZ_04.jpg

sah_ivanec_PUZ_05.jpg

sah_ivanec_PUZ_06.jpg

sah_ivanec_PUZ_07.jpg

sah_ivanec_PUZ_08.jpg