Prvi 3D&D UNIN Meetup na Sveučilištu Sjever: U Varaždin stiže Mate Rimac Foto: VV arhiva; Sveučilište Sjever

Prvi 3D&D UNIN Meetup na Sveučilištu Sjever: U Varaždin stiže Mate Rimac

Varaždinske vijesti | 19.4.2018. u 18:15h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Odjela Multimedije, oblikovanja i primjene Sveučilišta Sjever, u srijedu 25. travnja, s početkom u 11 sati, u Sveučilišnom centru Varaždin održat će se prvi 3D&D UNIN Meetup! - stručni skup čija je tema 3D računalna grafika koja obuhvaća simulatore automobila i brodova, proširenu i virtualnu stvarnost (VR i AR) te naprednu vizualizaciju arhitekture, kao i 3D računalne igre s naglaskom na domaće, ali i međunarodno priznate Unity3D i Unreal razvojne platforme.

Nakon otvorenja stručnog skupa i pozdravnih riječi rektora Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marina Milkovića te isticanja važnosti održavanja ovakvih stručnih skupova, prvo u nizu od izuzetno zanimljivih i interaktivnih predavanja koja će se održavati tijekom cijelog dana otvorit će Mate Rimac, CEO Rimac automobila, dok će Damir Antolović, Head of UX Design u Rimac automobilima predstaviti trendove dizajna u automobilskoj industriji.

Sudionici stručnog skupa će također imati priliku upoznavanja s najboljim stručnjacima u 3D tehnologiji i dizajnu: Dejan Kober (DD3D Studio) koji je ujedno i suorganizator stručnog skupa, zatim Marko Pavlović (Marko Pavlović Design), Davor Hunski (CroTeam), Elvis Blaženčić (RAM-Studio), Kruno Knežić (First Layer) te predstavnik Sveučilišta Sjever i suorganizator dr. sc. Andrija Bernik.

Suorganizator ovog stručnog skupa, pročelnik Odjela multimedije, oblikovanja i primjene, doc. art. Robert Geček istaknuo je važnost održavanja ovog stručnog skupa.

- 3D&D UNIN Meetup! samo je početak ovakve vrste okupljanja kvalitetnih i priznatih stručnjaka i drago mi je da smo s time krenuli upravo na Sveučilištu Sjever. Važnost ovog stručnog skupa prepoznali su i vodeći stručnjaci iz područja 3D tehnologije i dizajna od kojih naši studenti ali i svi prisutni doista mogu puno naučiti - naglasio je pročelnik doc. art. Geček.

sveuciliste_sjever_varazdin_-_3dd.jpg