Podijeljena uvjerenja polaznicima programa za izradu EU projekata te tečaja informatike i engleskog jezika

| 17.7.2018. u 15:45h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj je vijećnici u ponedjeljak 16. srpnja održana prigodna podjela uvjerenja polaznicima edukacije „Voditelji izrade i provedbe EU projekata“ koji su bili prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te umirovljenicima koji su uspješno završili tečajeve engleskog jezika i informatike.

Uvjerenja je podijelio gradonačelnik Ivan Čehok te predstavnici Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu.

U programu Voditelj/ica izrade i provedbe EU projekata je sudjelovalo 11 osoba, njih devet je sudjelovalo u početnom tečaju engleskog jezika za umirovljenike te 12 njih na Osnovnom tečaju informatike za umirovljenike.

- Cjeloživotno obrazovanje je danas temeljna agenda Europske unije. Nažalost, ti su tečajevi u Hrvatskoj vrlo rijetki. U Varaždinu ima institucija koje se time bave. Pučko otvoreno učilište u Varaždinu omogućuje ljudima da steknu ove vještine i kompetencije koje su danas potrebne na tržištu rada. To je sigurno dobro za cijelu zajednicu. Što je zajednica obrazovanija to su i šanse u ovome svijetu veće - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, te dodao da će projekt ići i iduće godine.

Brana Šaško, v.d.predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, istaknula je kako Hrvatski zavod za zapošljavanje ima jednu od važnijih uloga a to je obrazovanje odraslih.

- U obrazovanje odraslih osoba svake godine ulažemo sve više sredstava. Činjenica je da Zavod za zapošljavanje već dugi niz godina surađuje sa Gradom Varaždinom i Pučkim otvorenim učilištem i suradnja je zaista dobra. Nadamo se da će osobe koje su sudjelovale u ovom programu za EU projekte što prije naći posao - istaknula je Šaško.

DSC_4904.JPG

DSC_4907.JPG

DSC_4914.JPG

DSC_4915.JPG

DSC_4920.JPG

DSC_4922.JPG

DSC_4929.JPG