Općina Vidovec pomaže kod prijevoza srednjoškolaca iz Nedeljanca i školske prehrane osnovnoškolaca Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Vidovec pomaže kod prijevoza srednjoškolaca iz Nedeljanca i školske prehrane osnovnoškolaca

Varaždinske vijesti | 6.9.2019. u 09:27h | Objavljeno u Društvo

Srednjoškolcima koji imaju prebivalište ili boravište na područja naselja Nedeljanec i kojima je udaljenost od mjesta prebivališta, odnosno boravišta do škole manja od 5 kilometara, Općina Vidovec će i ove godine sufinancirati troškove mjesečne pokazne autobusne karte na ralaciji Nedeljanec-Varaždin.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova autobusnog prijevoza potrebno je do 13. rujna u Općinu Vidovec dostaviti potvrdu o upisu u srednju školu i presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu. Općina Vidovec će izdati potvrdu o sufinanciranju mjesečne pokazne karte koju svaki mjesec korisnici usluge javnog prijevoza podižu u Općini.

Općina Vidovec sufinancirat će prijevoz učenika s 270 kuna od cijene mjesečne karte, a 130 kuna sufinancirat će roditelji.

Iz Općine Vidovec obavještavaju i roditelje učenika slabijeg imovinskog stanja Osnovne škole Vidovec, Područne škole Nedeljanec i Osnovne škole Tužno, koji nisu obuhvaćeni programom "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" kojeg provode škole, da podnesu svoje zamolbe za oslobođenje od plaćanja školske kuhinje u Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec do 20. rujna.

Prema Odluci o socijalnoj skrbi Općine Vidovec, pravo na financiranje troškova školske kuhinje mogu ostvariti:
- djeca nezaposlenih roditelja uz predočenje potvrde da su nezaposleni i da ne ostvaruju prihod od poljoprivrede;
- djeca samohranih roditelja čija primanja ne prelaze 1.100,00 kn po članu kućanstva;
- drugo i svako daljnje dijete u kućanstvu čija primanja ne prelaze 1.100,00 kuna za četveročlano kućanstvo po članu, a za svakog daljnjeg člana prihod ne prelazi 300,00 kuna mjesečno;
- djeca invalida Domovinskog rata preko 60% invalidnosti čija primanja po članu kućanstva ne prelaze 1.100,00 kuna mjesečno.

Pravo na financiranje troškova školske kuhinje dokazuje se izjavom o zajedničkom domaćinstvu te potvrdom o primanjima svih članova kućanstva u protekla tri mjeseca. Za djecu invalida Domovinskog rataUvjet pravo se dokazuje rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o utvrđivanju invaliditeta roditelja.

Zamolba i izjava o članovima zajedničkog kućanstva mogu se preuzeti na internetskim stranicama Općine Vidovec.