Općina Jalžabet podijelila stipendije, Križanić poručio: u Poduzetničkoj zoni Jalžabet čekaju vas radna mjesta

| 22.1.2019. u 12:12h | Objavljeno u Društvo

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić, predsjednik Općinskog vijeća i saborski zastupnik Josip Križanić i direktor Inovativnog centra Jalžabet  Marijan Blažin dodijelili su stipendije studentima s područja Općine Jalžabet.

Ove godine odobreno je 37 stipendija u iznosu 3.300 kuna godišnje za studente koji studiraju u Varaždinu, Koprivnici i Čakovcu, te 4.500 kuna studenitima koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru i Osijeku.

- Općina puno brine o mladima i to od rođenja kroz davanje pomoći prilikom rođenja djeteta, sufinanciranjem osnovnog školstva, posebno plaćanjem produženog boravka, sufinanciranjem prijevoza te stipendijama. Ove godine ide dogradnja dječjeg vrtića tako da se mogu primiti sva zainteresirana djeca - istaknuo je načelnik Mirko Magić na prijemu u Općini.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Križanić istaknuo je i zalaganje za ostanak mladih u Općini gdje su im osigurana radna mjesta u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, te namjerom da se u Općini izgradi 12 stanova za mlade po modelu poticane stanogradnje.

U ime svih studenata za studente i dodijeljene stipendije zahvalila se Petra Slavin.