Nakon naputka Županije o zabrani mobitela na nastavi, učenici najavljuju - prosvjed?!

Varaždinske vijesti | 17.12.2018. u 12:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Do konca siječnja sve bi osnovne i srednje škole u Varaždinskoj županiji učenicima mogle zabraniti da za vrijeme nastave koriste mobitele.

Naime, prema riječima zamjenika župana Tomislava Paljaka, školama je ovih dana poslan naputak koji regulira korištenje mobitela u školama, odnosno njime je definirano da mobiteli za vrijeme nastave mogu biti upaljeni samo uz odobrenje razrednog učitelja, profesora, ravnatelja ili u nekim hitnim slučajevima. Naročito je definirano da se tijekom pisanih provjera mobiteli pohrane u za to predviđene kutije.

- Škole su više-manje svojim kućnim pravilnicima već regulirale taj dio, no mi smo im dali dodatni obrazac, te će o tome zasigurno voditi računa kod donošenja svojih pravilnika. Naputak je školama poslan ovih dana i to sada ide na školske odbore no mislim da će do kraja siječnja to zasigurno biti implementirano u svim školama - naveo je Paljak dodavši da se naputak, osim mobitela, odnosi i na ostalu IT tehnologiju.

Napominje kako se ovime ne ide prema nikakvom ograničavanju modernih tehnologija već se tu mora uvesti red.

- Korištenje mobitela u osnovnim i srednjim školama ne smije biti nekontrolirano - zaključio je.

No, u inbox Varaždinskih vijesti stigla je poruka o prosvjedu učenika.

- Prosvjed se održava u utorak, 18. prosinca, i mole se učenici ne samo Gospodarske škole u Varaždinu, već svih srednjih škola da ne dođu taj dan na nastavu i da se tako pridruže i pobune protiv odluke župana da se zabrani korištenje mobitela u školama - glasi poruka od jedne učenice koja je željela ostati anonimna.

Označeno u