FOTO Mladi matematičari odlični u Puli: kući se vratili sa zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama Foto: Ilustracija VV

FOTO Mladi matematičari odlični u Puli: kući se vratili sa zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama

IHR/Varaždinske vijesti | 10.5.2019. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Polaznici Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije sudjelovali su na Festivalu matematike u Puli te su i ove godine bili uspješni.

U kategoriji PIKO (3. i 4. razredi) drugo mjesto i srebrene medalje osvojili su Fran Marčec, Ivan Goričanac, Iskra Županić i Nino Petek, a treće mjesto i broncu oko vrata Leonarda Piljak, Luka Krampač, Niko Odrljin i Dino Bregović. Preostale dvije ekipe osvojile su 4. i 8. mjesto u konkurenciji 33 ekipe.

U kategoriji MIKRO (5. i 6. razredi) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su treće, deveto, 13. i 23. mjesto, a sudjelovalo je 56 ekipa. Brončano odličje osvojili su Lana Krog, Bruno Puljević, Lovro Levanić i Antun Kralj.

U kategoriji MEGA (7. i 8. razredi) ekipe Centra izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije osvojile su drugo, sedmo, 13. i 15. mjesto u konkurenciji 38 ekipa. Srebro su osvojili Barbara Kelava, Ema Kolmanić, Gabrijela Majcen i Emanuel Tukač. Zanimljivo je naglasiti da su prve dvije ekipe treću nadmašile za više od 150 bodova.

U kategoriji GIGA (1. i 2. razredi srednje škole) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su treće, peto i 10. mjesto u konkurenciji 38 ekipa. Broncu su osvojili Alisa Pevec, Iva Vresk, Nika Vrček i Mirko Bušić.

U kategoriji TERA (3. i 4. razredi srednje škole) ekipe Centra izvrsnosti osvojile su prvo, šesto i sedmo mjesto u konkurenciji 36 ekipa. Zlato su osvojili Dijana Tot, David Karlovčec, Martin Josip Kocijan i Filip Vinković. Drugoplasiranu ekipu ''nadmašili'' su za 62 boda.

Na Festivalu matematike u Puli, koji organizira Matematičko društvo Istre, snage je odmjerilo 900 učenika iz cijele Hrvatske i 150-ak mentora.

Galerija slika