Kutije za razvrstavanje otpada i u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Kutije za razvrstavanje otpada i u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin Foto: Čistoća Varaždin

Tvrtka Čistoća d.o.o., kao davatelj javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Varaždina i 13 općina u Varaždinskoj županiji, osigurala je ovoga tjedna kutije s vrećama za razvrstavanje otpada i u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin.

Uz kutije s vrećama u istim bojama koje će biti postavljene po svim učionicama te ostalim prostorijama škole, učenici su ujedno dobili i letke s uputama za razvrstavanje otpada te čuvanje okoliša. Kako navode iz Čistoće, s obzirom da je pilot projekt primarne selekcije otpada na mjestu nastanka u osnovnim školama i vrtićima grada Varaždina pokrenut 2013. godine, dio današnjih srednjoškolaca time se već imao prilike upoznati s razvrstavanjem otpada u za to predviđene kutije.

U Srednjoj strukovnoj školi Varaždin djeluje Tim za samovrednovanje, koji je obaveza svih srednjih strukovnih škola, a ove su školske godine kao jedan od ciljeva postavili uvođenje razvrstavanja otpada u školi.

- Zahvaljujući odazivu predstavnika Čistoće dobili smo kartonske kutije i vreće za razvrstavanje otpada. Edukaciju će provesti predstavnici Vijeća učenika u svakom razredu te ekološka grupa koju vodi profesorica biologije, prezentacijom u svim razredima, pa će svi naši učenici biti educirani zašto je važno razvrstavati otpad i na koji se način to radi - najavila je voditeljica Tima za samovrednovanje Lovorka Ernoić.

Poruka iz Čistoće bila je da je važno što više otpada razdvajati kako bi se smanjila njegova količina u crnoj kutiji za ostali otpad. Učenici će tako ubuduće plastičnu ambalažu, tetrapak i metalnu ambalažu odlagati u žutu kutiju, a papir i karton u plavu. Također, podijeljene su i kutije u koje se mogu odložiti rabljene baterije.

Srednja strukovna škola sada je na popisu više desetaka škola, vrtića i drugih javnih institucija u kojima je tvrtka Čistoća omogućila razvrstavanje otpada na mjestu nastanka po svim prostorijama.

cistoca_-_srednja_strukovna_skola_varazdin_1.JPG

cistoca_-_srednja_strukovna_skola_varazdin_2.JPG

cistoca_-_srednja_strukovna_skola_varazdin_3.JPG

cistoca_-_srednja_strukovna_skola_varazdin_4.JPG

cistoca_-_srednja_strukovna_skola_varazdin_5.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.