Kućan Donji nakon 40 godina dobiva novi dječji vrtić koji će imati i jaslice

MGA/VV | 15.10.2019. u 14:35h | Objavljeno u Društvo

U društvenom domu u Kućanu Donjem danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i opremanju objekta dječjeg vrtića u Kućanu Donjem. Time će ovo prigradsko naselje nakon 40 godina dobiti novi vrtić.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i Danijel Risek, predstavnik izvođača i direktor tvrtke Hidroing. Potpisivanju je nazočila i ravnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak koja je istaknula kako će novi objekt u Kućanu zadovoljiti prostore za četiri nove odgojne skupine; dvije jasličke i dvije vrtićke. Istaknula je i kako je upravo to najveća vrijednost ovog projekta budući da u Kućanu nikada do sada nije bilo jasličkih skupina.

- Prema projektnom troškovniku cijena izgradnje je oko 7 milijuna kuna, od kojih se gotovo 80 posto troškova pokriva iz europskog fonda dok ostatak sredstava osigurava Grad Varaždin. Obzirom da je vrtić do sada cijelo vrijeme bio u prostoru škole, a ti prostori su potrebni školi, ovom izgradnjom dobit ćemo zapravo dva nova objekta; novi vrtić, a škola će ponovno dobiti svoje prostore – rekao je gradonačelnik Čehok.

Radovi na novom vrtiću započinju čim se izvođač uvede u posao, a rok za građevinske radove je 6 mjeseci . Nakon toga slijedi opremanje prostora koje bi moglo potrajati još nekoliko mjeseci budući da se radi o složenom i osjetljivom opremanju prostora koji je namijenjen za boravak i odgoj djece. Kapacitet objekta bit će za oko 60-tak djece što će biti dovoljno i za Kućan i okolna naselja, u kojima su dosad postojale liste čekanja.