Kroz novi stručni studij Sveučilišta sjever do vrijednih znanja iz EU fondova Foto: Sveučilište sjever

Kroz novi stručni studij Sveučilišta sjever do vrijednih znanja iz EU fondova

IHR/Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

- I dosad su poslijediplomski specijalistički studiji na hrvatskim sveučilištima, posebno oni koji su fokusirani na poduzetništvo, nudili znanja vezana za povlačenje EU fondova, ali s obzirom na sve veće mogućnosti financiranja i otvorene natječaje koje ostvarujemo kao punopravna država članica EU, na našem studiju poseban naglasak stavljamo upravo na EU fondove i projektne zadatke. Dodatno, naš studij specijalistička znanja kroz ovaj studij konačno čini dostupnima i na sjeveru Hrvatske, a od sličnih studija razlikuje nas i praktičan, projektni pristup nastavi i studentskim obavezama - istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta sjever u petak, 1. ožujka u Sveučilišnom centru Varaždin, gdje je službeno počela nastava za prvu generaciju studenta novog poslijediplomskog sveučilišnog specijalističkog studija “Poduzetništvo i EU fondovi”.

Studente novog studija pozdravio je prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta sjever. Ovaj multidisciplinaran i moderan studij rađen je u skladu s potrebama tržišta rada, te će na njemu polaznici steći vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Na studiju će, osim profesora sa Sveučilišta sjever, predavati i profesori drugih hrvatskih sveučilišta, brojni domaći i inozemni eminentni stručnjaci iz gospodarstva te eksperti iz Hrvatske gospodarske komore. Ovaj specijalistički studij rađen je u suradnji Sveučilišta sjever i stručnjaka iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).
- Odabirom ovog studija niste pogriješili. Ovo je studij za stjecanje novih i nužnih znanja za napredovanje u vašoj karijeri i steći ćete znanja kojima ćete moći samostalno krenuti u svijet poduzetništva i sami biti pokretač razvoja kako vas samih, tako i cijelog gospodarstva. Bit ćete osposobljeni za pronalaženje financiranja kroz razne natječaje, ali i za samostalno pisanje projekata - rekao je doc. dr. sc. Petar Mišević, pročelnik Odsjeka za poduzetništvo i EU fondove, ujedno i savjetnik predsjednika HOK-a za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost. Riječ j o 27 studijskom programu koji se izvodi na ovom sveučilištu.