Ida Kolmanić

Ida Kolmanić osvojila srebrnu medalju na Europskoj matematičkoj olimpijadi

VV | 21.4.2020. u 17:07h | Objavljeno u Društvo

Na Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke koja se zbog situacije sa Covidom 19 održala virtualno 17. i 18. travnja, sudjelovalo je ukupno 204 djevojaka iz 54 država, od čega u službenoj konkurenciji 153 djevojaka iz 39 država.

Hrvatska je po prvi put sudjelovala na ovom natjecanju i učenice, među kojima je bila i novomarofčanka Ida Kolmanić, su ostvarile zapažene rezultate. Ida je bila najbolja među hrvatskim predstavnicama te je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila sjajnu srebrnu medalju.

Ekipno, Hrvatska je zauzela 17. mjesto (točnije dijeli mjesto s ekipama Bosne i Hercegovine i Slovačke) u službenoj konkurenciji 39 država, odnosno 23. mjesto u konkurenciji svih 54 država. Na prvom mjestu je ekipa Rusije, iza koje slijede ekipe Srbije i Rumunjske.

Pregled svih rezultata: https://www.egmo.org/registration/2020/person?@template=scoreboard

Sudjelovanje na natjecanju organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, a pripreme ekipe je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. S učenicama su, osim njihovihmentora u školi, u okviru službenih priprema radili Matija Bašić, Mea Bombardelli, IvanKrijan, Matko Ljulj, Josip Pupić i Borna Vukorepa.