I. OŠ Varaždin ugostila partnere u projektu "Connected with the Environment" Foto: I. OŠ Varaždin

I. OŠ Varaždin ugostila partnere u projektu "Connected with the Environment"

Varaždinske vijesti | 7.7.2018. u 19:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Od 2. do 4. srpnja u I. Osnovnoj školi Varaždin održan je drugi projektni sastanak partnera Erasmus+ KA2 projekta "Connected with the Environment".

Projekt je temeljen na ekološkim načelima, a kroz četiri različita modula svaka će zemlja pokazati kako je okoliš utjecao na promjene u međusobnim odnosima kroz razne aspekte u različitim sredinama. Cilj projekta je i razvijati ICT vještine, usavršavati znanje engleskog jezika u zajedničkoj suradnji te upoznati različite školske sustave i metodologije rada.

Sastanku u Varaždinu prisustvovali su koordinatori partnerskih zemalja iz Poljske, Austrije, Grčke, Slovenije i domaćini iz I. Osnovne škole Varaždin - učiteljica Draženka Kolonić koja je školska koordinatorica ovog projekta te članovi tima koji sudjeluju u provedbi projekta - ravnateljica Karmen Hans Jalšovec te učiteljice Tea Pavičić Zajec, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulaš i Karmen Zgrebec.

Glavna koordinatorica projekta Joanna Wroblewska iz Poljske zajedno sa svim sudionicima proanalizirala je rad u protekloj godini u kojoj su se odradila dva od ukupno četiri modula (History and Culture, Relationship). Napravljen je plan rada za treći modul (Technology) te isplanirana sljedeća mobilnost za učenike koja će biti početkom iduće godine u Grčkoj. Za vrijeme boravka za goste je organiziran razgled grada i okolice.