Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške Foto: Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola ugostila učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške

Varaždinske vijesti | 29.5.2019. u 20:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Od 3. do 8. veljače ove godine učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole - Nikolina Zvonar, Tena Zavrtnik, Neven Novak i Antonia Talaš te profesori Alen Lacko i Nikola Biškup sudjelovali su na Erasmus + projektu pod nazivom „Colent“ u gradu Lillehameru u Norveškoj. Uz brojne radionice koje su održane u sklopu projekta imali su i vremena za razvijanje novih poznanstava i za neke neuobičajene izvannastavne aktivnosti.

Norvetka_4.jpg

Norvetka_3.jpg

Norvetka_2.jpg

Norvetka_1.jpg

Nakon što su bili dobri gosti, učenici i nastavnici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole ugostili su učenike i nastavnike iz Portugala, Latvije, Italije i Norveške od 19. 05. do 26. 05. u Varaždinu. Budući da je tema projekta poticanje mladih na pokretanje vlastitog poduzeća, u svakodnevnim aktivnostima učenici i nastavnici posjećivali su lokalne poduzetnike, a u slobodno vrijeme i povijesne i kulturne znamenitosti našega kraja. Nakon obilaska varaždinskih poduzetnika te kulturnih i povijesnih znamenitosti, gostujući učenici su se zajedno s učenicima Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole okušali u praktičnim zadatcima. Raspoređeni u 14 grupa radili su različite poslove u obrtima, OPG-ovima, restoranima, pekari, stolarskom praktikumu, izradi nakita, geobušenju, pčelarstvu, te uzgoju cvijeća. Nakon praktičnog dijela, uz pomoć digitalnih tehnologija izradili su izvješća, te prezentirali vlastita iskustva.

Hrvatska_1.jpg

Hrvatska_9.jpg

Hrvatska_8.jpg

Hrvatska_7.jpg

Hrvatska_6.jpg

Hrvatska_5.jpg

Hrvatska_4.jpg

Hrvatska_3.jpg

Hrvatska_2.jpg