Grad Lepoglava osigurava radne bilježnice za sve osnovnoškolce Foto: Grad Lepoglava / ilustracija

Grad Lepoglava osigurava radne bilježnice za sve osnovnoškolce

Varaždinske vijesti | 12.7.2020. u 18:55h | Objavljeno u Društvo

Po prvi će puta Grad Lepoglava za učenike osnovnih škola s gradskog područja osigurati radne bilježnice. Najavljeno je to još lani prilikom planiranja aktivnosti za djecu u 2020. godini, a temeljem statusa "Grada – Prijatelja djece".

Kako ističu iz gradske uprave, u Lepoglavi se proaktivna usmjerenost na djecu na očituje samo u tablama na kojima piše da je Lepoglava „Prijatelj djece“, već se ta laskava titula očituje na svakom koraku, a ovog puta i kod skrbi za bolje obrazovanje.

- Kao što smo i najavili, a sukladno Programu javnih potreba u obrazovanju za 2020. godinu iznad školskog standarda, osigurali smo 250.000,00 kuna za radne bilježnice za svako dijete u naše tri osnovne škole. Znam da su roditelji sad u pripremama nabavke svega za, nadamo se normalan početak školske godine pa će im zasigurno pomoći informacija da ne moraju brinuti oko nabavke radnih bilježnice. Grad je osigurao sredstva, a škole će provesti nabavu tako da će klince na klupama dočekati radne bilježnice – kazao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Dodao je Kovač pritom kako ovo nije jedina konkretna aktivnost za djecu koja se provodi u Lepoglavi. Kroz niz takozvanih socijalno-demografskih mjera maksimalno se nastoji osigurati sigurno i zdravo okruženje za djecu u Lepoglavi.

- Prije par smo godina povećali naknade za novorođene bebače, grade se dva vrtića, a sufinanciramo i boravak klinaca u vrtićima, osiguran je prijevoz učenika u škole, duži niz godina nagrađujemo najbolje učenike i njihove mentore, a svakako je važno spomenuti i besplatnu prehranu u školi za učenike u riziku od siromaštva kroz županijski EU projekt. Kad nam klinci porastu, povećali smo im iznose stipendija za nastavak obrazovanja i kad zaokružite cijelu priču, Lepoglava zaista jest prijatelj svojoj djeci – zaključuje Kovač i dodaje kako sve to može još i bolje jer je budućnost u besplatnim vrtićima, uređenim javnim prostorima za djecu i mlade, stalnom pedijatru i još puno dobrih stvari za djecu i njihove roditelje.