FOTO: U Prvoj gimnaziji počeo 2. festival informatike, stigli i učenici jedne od najjačih hrvatskih škola Foto: Krešimir Đurić

FOTO: U Prvoj gimnaziji počeo 2. festival informatike, stigli i učenici jedne od najjačih hrvatskih škola

| 24.4.2019. u 11:52h | Objavljeno u Društvo

Čak 200 učenika okupio je 2. festival matematike koji je danas otvoren u Prvoj gimnaziji Varaždin, a kojim je danas započelo obilježavanje Dana Centara izvrsnosti Varaždinske županije.

- Ovo je drugi festival informatike koji je okupio najbolje informatičare, njih 160 iz osnovnih i 40 iz srednjih škola. Posebno mi je drago što su danas ovdje učenici XV. zagrebačke gimnazije. Nekada su uspjesi bili rezervirani samo za zagrebačke škole, no zahvaljujući Centrima izvrsnosti Varaždinske županije, gdje se sustavno radi s nadarenim učenicima, Varaždinska županija je po rezultatima među najboljima u državi i to me veseli - rekao je dožupan Tomislav Paljak na otvorenju festivala informatike.

Zamjenik varaždinskog župana podsjetio je kako je Varaždinska županija preteča u Hrvatskoj u mnogim stvarima, a među njima je i informatika.

- Potrebe za informatičkim stručnjacima su jasne i mi smo pronašli model u okviru postojećeg kurikuluma da u osnovnim školama Varaždinske županije uvedemo učenje informatike od prvog razreda i taj je model u potpunosti zaživio - rekao je Paljak.
Sudionike 2. festivala informatike pozdravila je ravnateljica škole domaćina Janja Banić.

- Prošle godine led su probili osnovnoškolci, a ove godine u 2. festival informatike uključeni su i srednjoškolci. Ovdje su s nama kolege iz XV. zagrebačke gimnazije te ćemo napraviti jedno malo natjecanje između naše i njihove ekipe - najavila je Banić.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u fotogaleriji...