FOTO Rođendan OŠ Trnovec: "Možemo imati asfaltirane ulice, ali bez djece nećemo imati budućnost" Foto: OŠ Trnovec Bartolovečki

FOTO Rođendan OŠ Trnovec: "Možemo imati asfaltirane ulice, ali bez djece nećemo imati budućnost"

VV | 26.10.2019. u 11:59h | Objavljeno u Društvo

Svečanošću u školskoj sportskoj dvorani Osnovna škola Trnovec je u petak, 25. listopada, proslavila je 90. rođendan.
Osnovna škola u Trnovcu djeluje od 25. listopada 1929. godine. Danas ju pohađa 319 učenika koji su u petak bili domaćini brojnim gostima, među kojima je bila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, dožupan Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić, bivši djelatnici škole, roditelji.
– Zahvala svima u školi koji su prije nešto više od godinu dana smogli snage da se prijave u eksperimentalni program „Škola za život“. Važna je spremnost na promjene, na investiranje u ono što je najvažnije – odgoj i obrazovanje. Zahvaljujem na spremnosti da ono što ste prošli, naučili, kreirali sad prenosite drugima. Ovakvih škola ima malo u Hrvatskoj – poručila je ministrica.
Načelnik Šamec je bio iznimno ponosan na školu koja je kroz 90 godina obrazovala mnoge generacije i mnoge pojedince koji su doprinijeli razvoju svog trnovečkog kraja.
– Ponosan sam na školu s izvanrednom ravnateljicom, divnim učiteljima i tehničkim osobljem i najvažnije – prekrasnom djecom. Možemo imati mnoge stvari, asfaltirane ulice, kandelabere, nebodere, ali ako ne budemo imali djecu i dobru školu nećemo imati budućnosti. Sve počinje od škole – rekao je Šamec i najavio i daljnju pomoć Općine, Varaždinskoj županiji zahvalio na brizi, a ministrici obrazovanja što je škola prepoznata kao škola za život, a to je OŠ Trnovec i zaslužila.
Čestitao je i zamjenik župana Paljak koji je Osnovnu škole Trnovec nazvao primjerom kako škola treba živjeti zajedno sa svojom zajednicom.
Ravnateljica OŠ Trnovec Radmila Sačić istaknula je da je škola kroz godine rasla te podsjetila da je prije 18 godina bila prva u županiji i jedna od rijetkih u Hrvatskoj s nastavom informatike od prvog razreda te prva škola u županiji s produženim boravkom i e-dnevnikom u svim razredima. OŠ Trnovec jedna je od 46 škola u Hrvatskoj koje se prošle godine ušle u program „Škola za život“.
Kako je škola u Trnovcu rasla i razvijala se u svojih prvih 90 godina na svečanoj je priredbi prikazano putovanjem kroz školu i školske projekte pod nazivom „Školski vremeplov“, a uoči svečanosti u školskoj dvorani služena je sveta misa zahvalnica u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu.

Galerija slika