FOTO: Općina Beretinec dodijelila stipendije srednjoškolcima u deficitarnim zanimanjima Foto: Općina Beretinec

FOTO: Općina Beretinec dodijelila stipendije srednjoškolcima u deficitarnim zanimanjima

Varaždinske vijesti | 4.2.2018. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

Nakon provedenog natječaja, Općina Beretinec po prvi puta od ove godine dodjeljuje stipendije učenicima drugih i daljnih razreda koji se školuju u srednjim školama za deficitarna zanimanja (tokar, bravar, elektromehaničar, vozač, zavarivač).

Kako ističu iz Općine Beretinec, navedena zanimanja vrlo su tražena na tržištu što znači da učenici bez problema odmah nakon srednje škole nađu posao. Ugovori su potpisani sa šestoricom učenika koji će primati stipendije u iznosu od 250 kn mjesečno do kraja školske godine 2017/2018.

- Posebno sam sretan što od ove godine krećemo i sa stipendiranjem učenika srednjih škola u deficitarnim zanimanjima. Ulaganje u ljude, a posebno u obrazovanje je strateški najvažnija stavka u razvoju Općine. Ovime pokazujemo da su nam u općini mladi ljudi na prvom mjestu, ispred asfalta i betona. Želja nam je da imamo što više mještana koji rade i primaju plaću te od nje mogu dostojno živjeti. Pronatalitetna politika strateški je cilj Općine Beretinec. Uz naknade novorođenima, sufinanciranje vrtića, sufinanciranje školske kuhinje, stipendije za srednjoškolce i studente na fakultetima, škole plivanja i ostale aktivnosti kroz udruge, stvaramo sredinu poželjnu za život. Jer Općina - to su ljudi, a posebna pažnja posvećena je mladima - naglasio je ovom prilikom načelnik općine Beretinec Igor Kos.

beretinec-stipendije_2.jpg

beretinec-stipendije_3.jpg

beretinec-stipendije_4.jpg

beretinec-stipendije_5.jpg

beretinec-stipendije_6.jpg

beretinec-Igor_Kos.jpg