FOTO OŠ Veliki Bukovec slavi 60. rođendan: škola brojnih projekata i uspješnih učenika Foto: Općina Veliki Bukovec

FOTO OŠ Veliki Bukovec slavi 60. rođendan: škola brojnih projekata i uspješnih učenika

VV | 5.10.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Veliki Bukovec ove godine slavi 60. godišnjicu osnutka i 50. godišnjicu od kada škola djeluje u današnjoj zgradi. Dan škole obilježava se na blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika župe, ali i na Dan Općine Veliki Bukovec tako da mještani općine ove godine imaju razloga za četverostruko slavlje.

Škola još uvijek radi u dvije smjene, ima 48 djelatnika, a trenutno ju pohađa 240 učenika u 16 razrednih odjela i jednim odjelom s djecom po djelomičnoj integraciji. Željka Marković-Bilić, ravnateljica škole najavila je skorašnju rekonstrukciju školske zgrade, ali istaknula i brojne projekte koje škola provodi te aktivnosti u kojima su učenici sudjelovali povodom Dana škole.

– Posjetili su nas učenici iz OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje i OŠ dr. Ivan Novak iz Macinca koji s nama sudjeluju u projektu Od 3 do 300 i družili su se s našim učenicima na knjižničarskoj grupi Književna stvaraonica i Jezični klub. Tu su bile i brojne druge radionice i izvannastavne aktivnosti, a obilježili smo i Međunarodni dan tablice množenja. Nakon toga održana je predstava „Kako je Ješko pobijedio prehranu“ Kazališne družine Pinklec te za kraj svečanu priredbu povodom Dana škole – navela je ravnateljica istaknuvši i školske uspjehe u proteklih godinu dana.

– Naša bivša učenica Magdalena Jantolek osvojila je 5. mjesto na svjetskom natjecanju Hipo u poznavanju engleskoj jezika, a finale je održano u Veneciji gdje je između 35.000 učenika u svojoj kategoriji bila peta. U zadnje vrijeme imamo puno uspjeha i na literarnim natjecanjima pa je naš učenik Roko Zrnčić osvojio 1. nagradu za izvođenje svoje pjesme u Zlataru, a uskoro dobiva nagradu i u Zelini – kazala je ravnateljica i pritom navela i projekte koje škola provodi.

– Završavamo projekt Od 3 do 300 gdje razvijamo izvannastavne aktivnosti, a imat ćemo i projekt Razgibaj se u kojem učenike potičemo na razne tjelesne aktivnosti pa ćemo u sklopu toga organizirati Jesenko-sportski dan u atletici, turnir u graničaru, odbojci te ćemo taj projekt povezati projektom Vidim te i pozdravljam u kojem djelujemo u području bontona. Želimo kod djece osvijestiti toleranciju, empatiju, lijepo ponašanju i naučiti ih navijačkom bontonu – zaključila je ravnateljica.