FOI Manja školarina, nabavka računala i psihološka pomoć za stradale studente Foto: Ilustracija/Arhiva VV

FOI Manja školarina, nabavka računala i psihološka pomoć za stradale studente

IHR/Varaždinske vijesti | 13.1.2021. u 20:40h | Objavljeno u Društvo

 Fakultet organizacije i informatike (FOI) na inicijativu Studentskog zbora organizirao je izravnu pomoć za studentice i studente FOI-ja i njihove najbliže na području pogođenom potresom.

- Studentski zbor je uz potporu Uprave FOI-ja kontaktirao svaku studenticu i studenta na području Siska, Petrinje Gline i drugih potresom pogođenih mjesta i na temelju njihovih potreba osiguravamo im potrebnu pomoć i potporu – rekla je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja koji izvodi stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u Sisku, a sa područja pogođenim potresom na svim studijskim smjerovima FOI-ja studira oko 200 studenata.

- Zbog novonastale situacije donesena je i odluka o promjeni organizacije nastave, kao i kolokvija i ispita za sve studente s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji. Odluka se odnosi na priznavanje ispunjenja obveza iz predmeta i uvjeta za polaganje predmeta iz zimskog semestra za studente, upis predmeta u ljetnom semestru ako su ispunili obveze i uvjete za polaganje predmeta preduvjeta, izvršavanje uvjeta za stjecanje ocjene iz predmeta zimskog semestra kontinuiranim praćenjem, kao i izlazak na ispit redovitim studentima iz predmeta zimskog semestra. Tom odlukom će se omogućiti studentima neometani nastavak studiranja uz upis predmeta ljetnog semestra uz prolongiranje obveza na predmetima zimskog semestra, te ispita i kolokvija uz dodatne rokove – objasnila je prof. dr. sc. Begičević Ređep i dodala kako će biti donesena i odluka o smanjenju školarine i troškova studiranja.

Uz sve to, nastavnici FOI-ja i studenti prikupili su i financijska sredstva koja će se podijeliti studentima koji su u ovim potresima izgubili svoj obiteljski dom.

- FOI će izdvojiti i dodatna financijska sredstva kako bi se pomoglo našim najugroženijim studentima, a u postupku smo i nabave računala koja će biti podijeljena studentima koji su, nažalost ostali bez njih, a sve s ciljem njihovog redovnog uključivanja u nastavu i sudjelovanja u drugim aktivnostima – poručila je dekanica FOI-ja.

FOI ima organizirano i Psihološko savjetovanje na daljinu, kojeg provodi psihologinja prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš, a sve s ciljem kako bi studenti razgovarali o novonastaloj situaciji, emocijama i kvalitetnim načinima suočavanja s postojećom situacijom.

Označeno u