Fakultet organizacije i informatike od ponedjeljka spremno prelazi na online nastavu Foto: FOI

Fakultet organizacije i informatike od ponedjeljka spremno prelazi na online nastavu

Varaždinske vijesti | 14.3.2020. u 11:13h | Objavljeno u Društvo

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike od ponedjeljka, 16. ožujka, u potpunosti prelazi na online modele održavanja nastave.

- Budući da je FOI jedan od vodećih u Hrvatskoj po primjeni e-učenja, tako je postao i jedan od prvih fakulteta u Hrvatskoj koji je uspio u potpunosti pripremiti module za online održavanje nastave, i to za sve predmete na sveučilišnim i stručnom studiju - poručuju s fakulteta.

S obzirom na negativne trendove širenja koronavirusa i korona bolesti kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, Fakultet organizacije i informatike je krajem veljače započeo pripreme za intenzivnije izvođenje online nastave.

Nastava će se za sve studente FOI-ja u Varaždinu i svim centrima stručnog studija u Sisku, Zaboku i Križevcima odvijati isključivo putem vlastitog sustava za e-učenje i pripadajućih servisa, a modeli nastave bit će prilagođeni specifičnim potrebama pojedinih predmeta.

Studentima FOI-ja će na raspolaganju biti svi dosadašnji online resursi za učenje i poučavanje koji uključuju: digitalne materijale, video prezentacije, online testove, webinare i online konzultacije.

Dodajmo da je, s obzirom na realnu ugrozu od zaraze koronavirusom, za sve studente fizičko pohađanje nastave od početka ožujka bilo neobavezno te da im je napomenuto da su svi nedolasci na obavezan dio nastave u ovom slučaju opravdani i da se neće uračunavati u dozvoljeni broj izostanaka.

Isto tako, Fakultet organizacije i informatike prema uputama svih mjerodavnih institucija redovno putem svih svojih kanala obavještava studente i djelatnike o mjerama opreza u sprječavanju koronavirusnih infekcija te je na sva frekventna mjesta u prostorijama Fakulteta osigurao korištenje dezinfekcijskih sredstava.