Učenice OŠ Ivanec sa svojom mentoricom Ivanom Matić Foto: OŠ Ivanec

Estella Veronica Grubač iz OŠ Ivanec državna prvakinja iz njemačkog jezika

I.D./Varaždinske vijesti | 8.4.2018. u 17:07h | Objavljeno u Društvo

Na državnom natjecanju iz njemačkog jezika za osnovne i srednje škole, kojem je od 26. do 28. ožujka domaćin bila Osnovna škola Vidovec, učenici iz Varaždinske županije ostvarili su odlične rezultate, a najponosniji svakako mogu biti u ivanečkoj osnovnoj školi.

Naime, među učenicima 8. razreda, koji njemački jezik uče od 1. razreda te nisu živjeli na njemačkom govornom području niti im je njemački materinji jezik, čak četiri učenice OŠ Ivanec, čija je mentorica Ivana Matić, plasirale su se među pet najboljih u državi. Peto mjesto zauzela je Maja Bregović, četvrto Katarina Strugar, drugo mjesto Rene Neuberg-Jagetić, dok je državna prvakinja Estella Veronica Grubač. Nova državna prvakinja dobila je i stipendiju za sudjelovanje na "Internationale Deutscholympiade 2018" u njemačkom gradu Freiburgu, najvećem međunarodnom natjecanju iz njemačkog jezika. U istoj je kategoriji na 6. mjestu bio Luka Jelušić iz OŠ Kneginec Gornji, Lana Piskač iz Oš Radovan osvojila je 7. mjesto, dok je Marta Majcen iz OŠ Šemovec, osvojila 10. mjesto.

Među osmašima koji njemački jezik uče od 4. razreda, drugim mjestom na državnom natjecanju može se pohvaliti Lorena Bučovnik iz VI. OŠ Varaždin.

Visoko 2. mjesto među učenicima 2. razreda srednjih škola zauzela je Martina Rabuzin iz Prve gimnazije Varaždin, dok je Dominik Bek iz SŠ Ivanec zauzeo 7. mjesto među učenicima 3. razreda.