Elektrostrojarskoj, OŠ Veliki Bukovec i SŠ Ivanec 2,8 milijuna kuna iz EU za programe

Gotovo 2,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda odobreno je za projekte triju škola čiji osnivač je Varaždinska županija. Riječ je o projektima Elektrostrojarske škole Varaždin i Osnovne škole Veliki Bukovec koji su odobreni za financiranje u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. - 2020., „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“. Uz to, za financiranje je odobren i projekt u kojem je partner Srednja škola Ivanec, a nositelj Upravna škola Zagreb.

Elektrostrojarskoj školi je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila iznos od 995.527,69 kuna za projekt pod nazivom „Pametno (za)radi za svoju održivu budućnost – integrativno poučavanje financijske i druge pismenosti“.

„Od 3 do 300“ naziv je pak projekta OŠ Veliki Bukovec, za koji je odobreno 938.719,08 kuna. Partneri na projektu su OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje i OŠ „Dr. Ivan Novak“ Macinca.

- U projektu ćemo razviti školske kurikulume, koji će se implementirati u šest različitih izvannastavnih aktivnosti: astronomsku grupu, književnu stvaraonicu, medijsko-digitalnu grupu, knjižničarsku grupu, matematičku grupu te jezični klub, a uvest će se i novi oblici i metode rada kao što su projektna nastava, suradničko učenje, e-učenje, poticati kreativnost i inovativnost u radu – pojašnjava Željka Marković-Bilić, ravnateljica OŠ Veliki Bukovec.

Škole partneri imaju sjedišta u ruralnim krajevima, a ovim projektom žele omogućiti jednake šanse svim učenicima za nastavak obrazovanja i stjecanje kvalifikacije kakve imaju njihovi vršnjaci u urbanim sredinama, zainteresirati ih za nastavne sadržaje i motivirati za nastavak obrazovanja, posebice učenike s teškoćama i Rome.

Srednja škola Ivanec partner je na projektu pod nazivom „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“, za koji je odobreno 807.967,46 kuna bespovratnih sredstava. Nositelj ovog projekta je Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec projektni partneri su Srednja škola Krapina i Srednja škola Zlatar.

Kroz ovaj projekt će se izraditi i provesti četiri kurikuluma fakultativnih predmeta: njemački jezik razine B1/B2, engleski jezik razine B1/B2, talijanski jezik razine A1 (3. jezik) i talijanski jezik razine A2 (3. jezik). Ujedno će se izraditi i provesti kurikulum izvannastavne aktivnost iz njemačkog (Scenska grupa).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.