Državna prvakinja Leona Gulija: u karateu je važna kondicija, ali trebaš imati i plan Foto: Krešimir Đurić

Državna prvakinja Leona Gulija: u karateu je važna kondicija, ali trebaš imati i plan

IHR/Varaždinske vijesti | 29.4.2019. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

- Nekada sam plesala balet, suvremene plesove i ritmiku, no mama i tata su me nagovarali da se okušam u karateu. Poslušala sam ih i odmah sam se u tome pronašla – otkrila je Leona Gulija, prvakinja Hrvatske u karateu u kategoriji mlađih kadetkinja iznad 55 kilograma. Članica Karate kluba Klenovnik je na Prvenstvu Hrvatske u Ivankovu pored Vinkovaca pokazala da je najbolja karatistica u svojoj kategoriji: pet pobjeda osigurale su joj zlatnu medalju i titulu prvakinje države.
- Naravno da mi ova titula puno znači i veliki je poticaj za daljnje treniranje i napredovanje u karateu – otkriva skromna 13-godišnjakinja, inače odlična učenica 7. razreda varaždinske VI. Osnovne škole koja ne može bez ovog borilačkog sporta kojeg trenira već osam godina.
S karateom nema šale
- Počela sam trenirati u Karate klubu Varaždin kod Esada Garibovića, pa u Karate klubu Klenovnik i sada čekam prelazak u čakovečki Karate klub Globus, gdje sam zapravo i odradila najveći dio priprema za Prvenstvo Hrvatske i hvala svim trenerima – ističe mlada varaždinska karatistica, vlasnica više od 80 priznanja, medalja i pehara koje je “pokupila” nakon brojnih borbi na natjecanjima s kojih se najčešće vraćala s jednim od tri osvojena prva mjesta.
Natjecanja na kojima je sudjelovala više ne broji, no raduje je svaki sljedeći nastup, pa tako i Međunarodni karate turnir “Karate 1Youth league – Limassol 2019.“, koji se krajem ovog tjedna, od 3. do 5. svibnja održava na Cipru. Dio je to međunarodne karate lige za mlade koje se sastoji od četiri kruga natjecanja.
- Uvijek težim da budem što bolja na turnirima i natjecanjima. Važno mi je koje ću mjesto osvojiti jer iza mene su naporne pripreme, a rezultat uvijek pokazuje da smo svi zajedno dobro odradili posao. Turnir koji me čeka je jak i težak, no nadam se najboljem – priznaje Leona koja je već puno puta dokazala da nema šale kada je u pitanju karate.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u