Djeca učila o Domovinskom ratu i varaždinskim "Rodama" te razgledala policijsku opremu

MGA/VV | 10.10.2019. u 15:03h | Objavljeno u Društvo

- Kao udruga koja promiče vrijednosti Domovinskog rata, smatramo da je važno očuvati uspomene značajnih razmjera za hrvatsku povijest, prenijeti informacije mlađim generacijama, zaštititi čast i dostojanstvo poginulih hrvatskih branitelja te održati identitet postrojbe Specijalne Jedinice Policije „RODA“. Stoga smo se odlučili na provedbu projekta kojim bi učenicima osnovnih škola omogućili izvanučioničko stjecanje znanja o povijesti vezanoj u Domovinski rat i oslobođenje Varaždina. Izuzetno smo ponosni što je za navedeni projekt dobivena i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, te pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje - ističu varaždinske "Rode" čiji su pripadnici proveli edukativni projekt za osnovnoškolce iz Varaždina i Varaždinske županije.

U svrhu provedbe edukativnog projekta djeci je omogućeno izvanučioničko stjecanje znanja, upoznavanje sa Specijalnom jedinicom policije PU Varaždinske „RODA“ te razgledavanje ratnih fotografija, policijske opreme, naoružanja, odora i vozila.

- Sukladno svemu navedenom, ciljevi ovog projekta (upoznavanje djece s ratnim putem Specijalne jedinice policije „RODA“ i očuvanje tih spoznaja, a samim time i rezultirano prenošenje informacija budućim generacijama) su zadovoljeni uz veliku interaktivnost te poboljšanje kvalitete njihovog stečenog znanja o Domovinskom ratu. Zahvaljujemo se ravnateljicama i ravnateljima I. OŠ Varaždin, IV. OŠ, V. OŠ , OŠ Varaždinske Toplice, OŠ Visoko, OŠ Novi Marof – Područna škola Remetinec, učiteljicama i učenicima na iskazanom interesu i sudjelovanju u našem projektu - stoji u objavi.

Označeno u