Čak 108 učenika osnovnih škola Grada Varaždina sudjelovalo na Lidranu

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.1.2018. u 09:41h | Objavljeno u Društvo

U III. osnovnoj školi Varaždin u ponedjeljak 22. siječnja održana je Gradska smotra LiDraNo 2018. na kojoj je sudjelovalo 108 učenika osnovnih škola Grada Varaždina i koje je pripremalo 19 mentora.

Za Smotru je prijavljeno 25 literarnih radova, 17 novinarskih, 12 pojedinačnih scenskih nastupa, sedam skupnih scenskih nastupa te jedna radijska emisija te su nakon dramsko-scenske izvedbe povjerenstva održala okrugle stolove za sudionike smotre.

Prosudbena povjerenstva za županijsku Smotru predložila su radove sljedećih učenika:

U kategoriji literarni izraz izabrana je Vida Škerbić iz VI. OŠ Varaždin, Benedikt Lucić iz VI. OŠ Varaždin, Ana Marija Višnjić iz IV. OŠ Varaždin, Martin Plavec Marković iz VI. OŠ Varaždin, Tia Hranić iz I. OŠ Varaždin, Tara Fošnar iz I. OŠ Varaždin, Eleonora Kramer iz I. OŠ Varaždin te Anja Lazar iz I. OŠ Varaždin.

U kategoriji samostalni novinarski radovi predložena je Petra Aračić iz I. OŠ Varaždin, Jana Jozić iz I. OŠ Varaždin, Katarina Šprem-Veljavečki iz I. OŠ Varaždin i njezina su predložena dva rada. Još je izabrana i Ana Nenadić iz II. OŠ Varaždin, Stela Kukec iz V. OŠ Varaždin te Jan Jertec iz VI. OŠ Varaždin.

U kategoriji radijski izraz predložena je Magdalena Tot i Tonka Igrec iz I. OŠ Varaždin dok u kategoriji scenski izraz – pojedinačni nastupi predloženi su Lovro Ledenko iz I. OŠ Varaždin, Marta Peček Katolička iz OŠ Sv. Uršule, Lana Bošnjak iz VI. OŠ Varaždin te Bard Krsto Plemić iz I. OŠ Varaždin.

Za kategoriju scenski izrazskupni nastupi predložene su III. OŠ Varaždin pod vodstvom Ružice Marčec, VII. OŠ Varaždin pod vodstvom Nikoline Šipek Škrablin, VI. OŠ Varaždin s voditeljicom Martinom Špičko te I. OŠ Varaždin s voditeljicom Anom Ilić.

- Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na izvrsnom predstavljanju, a onim učenicima koji su predloženi za Županijsku razinu želimo da se svojim znanjem, vještinama i sposobnostima još više istaknu - poručuju organizatori.