9. Tjedan karijera na FOI-ju: U 5 dana, 36 tvrtki i 70 aktivnosti za studente

| 20.10.2020. u 09:08h | Objavljeno u Društvo

Fakultet organizacije i informatike poziva održava jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 9. TJEDAN KARIJERA, koji se u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI) održava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 19. do 23. listopada 2020. godine.

Nastavljajući iskorak koji je napravljen prethodnih mjeseci s učinkovitim prelaskom na nastavu na daljinu, FOI ove godine glavninu aktivnosti Tjedna karijera seli u online okruženje! Bogati program obuhvaća 70 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke.

Glavna panel diskusija posvećena je uspješnim tech poduzetničkim pričama, posebice u kriznim vremenima, a FOI ju organizira u partnerstvu s vodećim IT portalom Netokracijom u okviru njihovog projekta Digitalna karijera. Početak diskusije je zakazan za ponedjeljak s početkom u 11:30 sati putem platforme Zoom. Uvodno će panel otvoriti dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a svoje poslovne priče i iskustvo predstavit će g. Albert Gajšak (Circuitmess), g. Nikola Kapraljević (Infinum), g. Katarina Lovrenčić (Infobit) i g. Filip Cindrić (Nanobit).

Uz glavnu panel diskusiju, kroz pet dana bogatog programa na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 36 poduzeća kroz sljedeće aktivnosti:

4 panel diskusije na stručne teme
24 stručne radionice
4 online predstavljanja poslodavaca kroz kratke zanimljive 5-minutne pitcheve
34 online karijernih špancira, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima 1 na 1

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces. Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Isto tako, ovo je odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Više o programu 9. Tjedna karijera možete saznati ovdje.