FOTO: Policija zaustavila prosvjednike na putu za Zagreb!

| 15.10.2015. u 10:08h | Objavljeno u Aktualno

Kolonu od dvadesetak vozila prosjednika na čelu s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem (HNS) zaustavila je policija nedugo nakon što je krenula prema Zagrebu iz Brezja, točnije s „privremenog skladišta” baliranog komunalnog otpada. Tu su se u 9 sati okupili prosvjednici na poziv varaždinskoga gradonačelnika koji namjerava prosvjedovati ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i prirode u kojoj je smješten i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Radničkoj cesti 80.

- Okupili smo se ovdje u Brezju da prosvjedom pod nazivom „Dosta je zavlačenja” u Zagrebu upozorimo nadležne na činjenicu da već dvije godine radimo na rješenju više od 100 tisuća bala. U međuvremenu smo ispunili sve što je tražio Fond za zaštutu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvo za zaštitu okoliša i prirode da bi dobili sufinanciranje u visini od 60 posto ukupnih sredstava nužnih za rješavanje najvećeg problema Grada Varaždina – bala koje se nalaze na ulazu u Varaždin. Međutim, sada nas Fond uz podršku Ministarstva želi vratiti dvije godine unatrag. Nedopustivo je da se netko na takav način poigrava s 47 tisuća građana Varaždina koje ovdje ja predstavljam, dok ova jedna bala koju vozimo u Zagreb predstavlja 110 tisuća bala u Brezju. Njome na simboličan način želimo poslati poruku svima u Zagrebu koji su za to nadležni da je dosta zavlačenja, rekao je prije polaska za Zagreb Habuš naglašavajući da očekuje od Vlade, u koju još uvijek vjeruje, da će problem riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ubrzo nakon što se kolona prosvjednika okupila u Brezju i uputila prema Zagrebu - zaustavljena je od strane policije. Razlog zaustavljanja je bala na Varkomovom kamionu u koloni za koju se tražiti prateći list. Iako list postoji, to treba potvrditi inspektor zaštite okoliša koji je po dolasku ustvrdio da prateći list nije dobar i da treba novi, kao i novi kamion. Nakon toga gradonačelnik je odlučio da se u Zagreb ide bez kamiona s balom otpada. 

Očigledno, prosvjed ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i prirode neće se uspjeti održati u 10.30 sati, kako je najavio varaždinski gradonačelnik, jer to ne odgovara nadležnima koji će, čini se, na sve moguće načine pokušati osujetiti prosvjednike. O toj mogućnosti se govorilo još kasno sinoć nakon što se varaždinski gradonačelnik pozvao građane na prosvjed, nezadovoljan ishodom sastanka u Fondu za zaštiti okoliša i energetsku učinkovitost. Dok je Habuš bio spreman na prosvjed još prije mjesec dana, neki u stranci su bili protiv toga zbog skorih izbora. No, osobito to vrijedi za SDP, koalicijskog partnera HNS-a. U Gradu Varaždinu, međutim, ukazuje da se ovdje ne radi o predizbornoj promidžbi ili tome slično, već želji da se konačno riješi veliki problem otpada odloženog na ulazu u Varaždin.

Vezane vijesti:

Habuš poziva na prosvjed ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode

Štromar: Habuš je bale naslijedio, očekujem hitno rješenje

Čehok: Prosvjedovao bih i protiv Zmajlovića i protiv Habuša

Habuš: Pozivam premijera Milanovića da se uključi u rješavanje problema bala

HDZ: Nakon igrokaza s balama vrijeme je za izbore u Varaždinu

FOTO: Habuš: Izvršavali smo sve što su od nas tražili

Habuš odvratio Habijanu: Nisam vas vidio u Zagrebu kada su se branili interesi Varaždina

Reformisti: Problem zbrinjavanja smeća u gradu Varaždinu neće biti riješen u skoro vrijeme

ORAH: Reakcija na prosvjed gradonačelnika Habuša

Zmajlović: Raskinite koncesiju i provedite javni natječaj za sanaciju

Habuš Zmajloviću: Što ste radili sve ovo vrijeme?

Müller: Habuš mora poništiti odluku o odabiru koncesionara

O balama na sjednici u utorak, Habuš pozvao Zmajlovića i Muellera

Varaždinski gradonačelnik ne isključuje ni ostavku

 

Galerija slika