Zelendvorska avantura: Dva dana rekreacije, zabave i druženja u prirodi za cijelu obitelj

vv | 21.5.2024. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Drugi lipanjski vikend: subota 8. i nedjelja 9. lipnja, u predivnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor održat će se prvo izdanje jedinstvenog rekreativno-zabavnog festivala za cijelu obitelj pod imenom „Zelendvorska avantura“.

unnamed_2.png

Zelendvorska avantura ime je novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja podijeljenih u četiri „zone“, a koji će izletište Zelendvor pretvoriti u sjajno odredište za zabavni, topli, aktivni proljetni vikend na otvorenom.

Festival je osmišljen na način da promovira zdravi, aktivni život, ali i boravak u prirodi u skladu s prirodom te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Sportsko-rekreativna zona

unnamed_1.png

Središnje događanje sportsko-rekreativne zone bit će 2. Bombellesova utrka rekreativaca koja će se, kroz dva manifestacijska dana, trčati na čak četiri trase duljine 1.5, 2.5, 5 i 10 kilometara.

Utrku, koja se prvi put održala prošle godine, ponovno organizira Općina Petrijanec i AK Sloboda Varaždin, uz potporu sponzora, a dio prihoda donirat će se Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije.

Rekreativci mogu birati između trčanja na čak četiri trase različite duljine. Pritom se utrka na 1,5 km trči u subotu 8.6., a utrke na 2,5 km, 5 km i 10 km su na rasporedu u nedjelju 9.6. Sve informacije i prijave na 2. Utrku rekreativaca Bombellesovom trasom u Zelendvoru možete pronaći na linku.

U sklopu sportsko-rekreativne zone bit će održano i popularno natjecanje u sportsko-zabavnim igrama „Give me 5“ te uzbudljivi Treasure hunt.

Piknik zona, Kreativna zona, Zabavna zona

Piknik zona donosi - priliku za piknik druženje, razne društvene igre od prirodnih i održivih materijala te večernje kino na otvorenom.

Kreativna zona bit će prepuna radionica i aktivnosti poput radionice izrade igračaka Zagonetno drvo, crtanja prirodnim materijalima, ali i uvijek omiljenog face paintinga te pomalo zaboravljenih dječjih igara poput školice ili twistera odnosno crtanja kredom.

Zabavna zona rezervirana je za - zabavu uz glazbu uživo i večernje druženje pod toplim i mirisnim lipanjskim nebom u predivnom okruženju Zelendvora.

unnamed.png

Sve informacije i novosti o festivalu Zelendvorska avantura možete pratiti na Facebook stranici.  Organizatori su Općina Petrijanec i Atletski klub Sloboda.