Zbog učestalog ilegalnog odbacivanja otpada postavljene prve četiri nadzorne kamere Foto: Grad Varaždin

Zbog učestalog ilegalnog odbacivanja otpada postavljene prve četiri nadzorne kamere

Varaždinske vijesti | 25.1.2022. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno

U cilju sprječavanja stvaranja divljih deponija smeća i odbacivanja svih vrsta otpada u okoliš, na području Grada Varaždina postavljene su prve četiri nadzorne kamere. Po dvije kamere postavljene su na lokacijama u Sajmišnoj ulici i Bombelessovoj cesti.

- Za postavljanje kamera su odabrane lokacije na kojima je već ranije utvrđeno učestalo ilegalno odbacivanje otpada od strane neodgovornih pojedinaca. Postavljeni uređaji fotografski bilježe svako približavanje lokacijama na kojima se nalaze. Uređaji su propisno obilježeni tablama s upozorenjima da je to mjesto pod videonadzorom - ističu iz Grada Varaždina.

Snimke s nadzornih kamera odmah su dostupne Komunalnom redarstvu Varaždin. Također, istaknute su i table o zabrani odbacivanja otpada te broj dežurnog redarstva 0994200-200 na koji sami građani mogu dojaviti ukoliko primijete ilegalno odbacivanje otpada.

- Građani su u više navrata predlagali Komunalnom redarstvu Grada Varaždina postavljanje kamera za otkrivanje pojedinaca koji neodgovorno odbacuju otpad u okolici Varaždina. Postavljanjem nadzornih kamera želi se, prije svega, preventivno djelovati na građane te neodgovorne pojedince spriječiti u odbacivanju otpada na mjestima koja nisu prikladna - napominju iz Grada.

Podsjećaju također da je Varaždinu građanima dostupno organizirano reciklažno dvorište u kojem se primaju razne vrste otpada koji se potom zbrinjava na odgovarajući način.

- U sklopu agende "Živim zeleno" Grad Varaždin će i nadalje poduzimati odlučne akcije sprječavanja onečišćenja okoliša te stvaranja divljih deponija smeća - poručuju iz Grada.

Bombellesova_1_nadzorne_kamere.jpg

Bombellesova_2_nadzorne_kamere.jpg

Sajmisna_1_nadzorne_kamere.jpg

Sajmisna_3_nadzorne_kamere.jpg