Završile predbilježbe za sadnice klonirane ivanečke lipe, podjela – početkom listopada Foto: Ivanec

Završile predbilježbe za sadnice klonirane ivanečke lipe, podjela – početkom listopada

| 25.9.2020. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Iako je bilo planirano da predbilježbe građana za dodjelu besplatne sadnice klonirane ivanečke lipe traju cijeli ovaj tjedan koji se obilježava kao Europski tjedan održivog razvoja, zbog velikog interesa građana predbilježbe su završile već danas oko 9.30 sati.

Time je svoju sadnicu velelisne lipe (Tilia platyphyllos Scop.) osiguralo oko 150 građana, a dio će za potrebe sadnje na javnim površinama iskoristiti i Grad Ivanec.

Podjela sadnica planira se 1. listopada, kada iz Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, čiji su znanstvenici klonirali lipe, stižu stabalca proizvedena od reznica koje su s matičnog stabla uzete prošle godine.

Svi građani koji su se predbilježili za sadnicu bit će telefonom obaviješteni o tome gdje i kada ih budu mogli preuzeti. Svaki građanin će dobiti i svjedodžbu o podrijetlu sadnice.

Ovim projektom, nazvanim „Sačuvajmo prošlost za zelenu budućnost“, i naš se grad pridružio zajednicama u zemljama EU koje posebnim tematskim događanjima obilježavaju Europski tjedan održivog razvoja.