Štromar posjetio ludbreški kraj: Važan nam je ravnomjeran razvoj cijele Županije

N.P./VV | 31.5.2017. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru posjete Ludbreškome kraju, župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je radove na uređenju Vinogradske ulice gdje se radi na odvodnji, grade se nogostupi, a vrijednost radova iznosi preko pet milijuna kuna.

-Varkom, ŽUC i Grad Ludbreg sudjeluju u ovome projektu te će ova ulica dobiti novi sjaj. To je jako važno, poglavito zbog sigurnosti prometa, te svih sudionika u prometu.Moram napomenuti kako se kreće u javnu nabavu za dodatnih tristo metara uređenja prometnica. Isto tako sam siguran kako će uskoro i završiti sanacija Frankopanske ulice koja će svakako biti jedna od ljepših ulica u ovome gradu. Svima je dobro poznato kako nam je ulaganje u cestovnu i komunalnu infrastrukturu jedan od prioriteta jer je ravnomjeran razvoj cijele Županije izuzetno bitan – rekao je župan prilikom obilaska.

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić naznačio je kako se u Ludbregu stalno radi na uređenju komunalne i prometne infrastrukture.
-U suradnji s ŽUC-om radimo na dva velika projekta, uređenju Vinogradske i Frankopanske ulice i to me izuzetno raduje. Radimo na postavljanju nove javne rasvjete, biciklističkih staza i tako dalje. Želje i potrebe građana su nam prioritet, ali uvijek slušamo i struku- kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Župan je obišao i završene radove na uređenju Županijske ceste 2076 koja spaja Mali Bukovec i Veliki Bukovec, pri čemu su mu se pridružili načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković. Vrijednost radova iznosi 1,7 milijuna kuna, a radove je u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste.

Župan Štromar tom prigodom istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan uređenjem ove prometnice.
-Danas sam obišao puno radilišta, a ovo mi je izuzetno bitna dionica, iz razloga jer smo napokon istočne općine Veliki i Mali Bukovec spojili i tranzitno s našom Županijom i Gradom Ludbregom. Prije petnaestak godina bila je ideja da država preuzme ovu cestu, pošto cesta spaja Grad Ludbreg sa Legradom i trebala je postati državna, no to je dugo trajalo i mi kao Županija nismo ulagali u tu cestu, nadajući se da će država to riješiti. Međutim, država nije ništa riješila pa smo odlučili napraviti pravu i kvalitetnu prometnicu i evo u tome smo i uspjeli. U četiri godine izgradili smo 7 km ceste, uložili više od 7 milijuna kuna, a kroz desetak dana završit ćemo i uređenje bankine što je iznimno bitno za sigurnost prometa – naglasio je župan Štromar zahvalivši se svim građanima na strpljivosti.

Zadovoljstvo radovima iznio je i načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar.
-Općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec su zbog lošeg stanja ceste bile gotovo izolirane. Postojala je velika opasnost od nezgoda, te je ovim uređenjem to smanjeno na minimum - istaknuo je načelnik Hlebar.

Župan je u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića obišao i radove na asfaltiranju cesta kroz Sveti Petar i Lunjkovec što također u potpunosti financira Županijska uprava za ceste u iznosu od 350 tisuća kuna.

Tom prigodom načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković u ime svih mještana zahvalio se županu Predragu Štromaru te ŽUC-u na realiziranom projektu.
-Općina Bukovec najistočnija je Općina u Varaždinskoj županiji i najudaljenija od samog centra. Prometna povezanost za jednu takvu općinu od iznimnog je značaja te temeljni uvjet za budućnost razvoja naše općine i poduzetničkih zona kako bi život naših mještana bio što bolji i kvalitetniji – naglasio je načelnik Marković.

Nakon obilaska radova na uređenju ceste Veliki Bukovec – Mali Bukovec župan je s načelnikom Općine Veliki Bukovec Zvonkom Hlebarom te ravnateljicom OŠ Veliki Bukovec Željkom Bilić ispred škole razgovarao o prometnoj sigurnosti djece kroz izgradnju kružnog toka u blizini škole te najavio investiciju od oko 4 milijuna kuna u energetsku obnovu škole.

- Škola u Velikom Bukovcu već duže vrijeme treba energetsku obnovu. Mi smo je nekoliko godina prijavljivali na fondove, a sada smo konačno dobili projekt vrijedan 5,4 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 3 milijuna kuna, dok će Županije projekt sufinancirati sa 2 milijuna kuna - istaknuo je župan Štromar naglasivši kako se osim uređenja ceste od Ludbrega do Malog Bukovca uređuje i rotor u samom Velikom Bukovcu kako bi djeca imala veću sigurnost prilikom odlaska i dolaska u školu, a vrijednost investicije iznosi 500 tisuća kuna.

Obilasku ludbreškog kraja nazočio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci