Završena edukacija gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi ivanečkog Crvenog križa Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Završena edukacija gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi ivanečkog Crvenog križa

VV | 15.7.2021. u 20:26h | Objavljeno u Našim krajem

Sedam žena iz skupine teže zapošljivih žena koje obavljaju posao gerontodomaćice u sklopu EU projekta Zaželi – Aktivne u zajednici, na području grada Ivanca i općine Maruševec, od 11. svibnja do 7. srpnja pohađale su obrazovni program za odrasle osobe – za zanimanje: gerontodomaćica.

Edukaciju je provodilo Pučko otvoreno učilište Varaždin, prema verificiranom programu za osposobljavanje gerontodomaćica u trajanju od ukupno 160 nastavnih sati.

- Praktični rad naših gerontodomaćica dokazan je pokazateljima s terena i to u vidu odrađenih preko 4000 usluga pomoći i podrške starijim i osobama u nepovoljnom položaju (u kući i van kuće) u razdoblju od 15. veljače do kraja lipnja ove godine za ukupno 64 korisnika koji su trenutno obuhvaćeni Projektom, 20 s područja općine Maruševec i 44 s područja grada Ivanca - kažu u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec.

Jedan od ciljeva projekta jest zapošljavanje i obrazovanje, a ujedno pružanje pomoći najranjivijim skupinama društva.

- Projekt objedinjuje navedeno i povratne informacije s terena o njegovoj koristi i važnosti stižu svakodnevno. Također, česti su i upiti za uključenjem u program novih korisnika, te utvrđujemo kako potrebe rastu. Zato čestitamo gerontodomaćicama na uspješnom završetku programa, što uz postojeći posao i veliki angažman oko korisnika kojima je pomoć potrebna, nije bilo uvijek lako uskladiti - kažu u ivanečkom Crvenom križu.

Završetkom edukacije odrađena je još jedna značajna faza projekta koji traje do 5. ožujka 2022. godine.

Projekt "Zaželi - Aktivne u zajednici" kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa financiran je iz Europskog socijalnog fonda za koji su dodijeljena ukupna sredstva u iznosu od 644.235,00 kuna. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec s partnerima , Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Ivancom i Općinom Maruševec.