Završavaju milijun kuna vrijedni radovi u novoj građevinskoj zoni u Ivancu Foto: Grad Ivanec

Završavaju milijun kuna vrijedni radovi u novoj građevinskoj zoni u Ivancu

I.D./Varaždinske vijesti | 15.12.2015. u 08:13h | Objavljeno u Našim krajem

U novoj građevinskoj zoni u Ivancu u završnoj su fazi radovi na gradnji dviju makadamskih prometnica i polaganju prateće odvodnje. Završetak radova predviđa se za nekoliko dana i time će kraju biti priveden financijski zahtjevan projekt na izgradnji primarne komunalne i prometne infrastrukture u zoni urbane komasacije u Ivancu.

Riječ je o području površine 35.000 četvornih metara, u obuhvatu ispod Osnovne škole u Ivancu te između Kovačićeve (obilaznice) i Preradovićeve ulice. Na tom su području Ivkom vode i Ivkom plin dosad položili kanalizaciju, vodovod i plinovod, a nakon toga je Grad Ivanec počeo s gradnjom dviju prometnica u ukupnoj duljini od 315 metara. Izgrađena su dva prometna kraka kojima su građanima i investitorima otvoreni prilazi prema 16 novih gradilišta i kojima su ujedno međusobno povezani postojeći odvojci.

Time su stvoreni uvjeti za građevinsko aktiviranje ove atraktivne buduće stambene i stambeno–poslovne zone, ističu iz Grada Ivanca. Radove na gradnji prometnica i odvodnje Grad je temeljem natječajnog postupka povjerio Niskogradnji Huđek, a vrijednost zahvata je 112.00 kuna.

Ukupni dosadašnji troškovi Grada Ivanca na formiranju parcela prometnica i gradilišta, ishođenja dozvola i gradnji makadama iznose oko 420.000 kuna, dok se vrijednost Ivkomovih radova na gradnji kanalizacije, vodovoda i plinovoda procjenjuje na više od 600.000 kuna.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci