Zašto Voća postaja mamac za turiste visoke platežne moći? Foto: Ilustracija

Zašto Voća postaja mamac za turiste visoke platežne moći?

VV | 19.4.2021. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što Općina Donja Voća i sedam partnerskih jedinica lokalne samouprave na projektu, uskoro dobiju širokopojasni Internet, Voća će imati priliku konkurirati kao privlačna destinacija za digitalne nomade.

Brza internetska veza preduvjet je poslovanja ove, sve brojnije grupe ljudi, koji koriste komunikacije tehnologije kako bi zaradili za život. Zaposleni su i rade na daljinu za tvrtku ili vlastitu tvrtku iz inozemstva. Vode nomadski život, na jednoj destinaciji ostaju koliko sami to žele, uz preduvjet da države riješe njihov status, uvedu sustav posebnih viznih režima, a što je Hrvatska već i regulirala Zakonom o strancima iz studenoga 2020. godine.
Privući digitalne nomade, uobičajeno veće platežne moći, nosi mnoge benefite za lokalnu zajednicu. Na destinaciji ostaju dulje od rekreativnih turista jer zarađuju dok putuju. Žive kao domaće stanovništvo, što znači da se više novca zadržava u lokalnoj zajednici i gospodarstvu, umjesto da odlazi velikim međunarodnim brandovima.

Istraživanja pokazuju da zemlje na Karibima i države Europske unije prednjače kao tražene destinacije za digitalne nomade. I sve su popularnije, a tu će prednost pokušati iskoristiti i Općina Donja Voća...

 Više pročitajte u novom broju Varaždinca...

Označeno u