Vatrogasci će sljedeću nedjelju u Novoj Vesi pokazati kako se nekad gasio požar Foto: Općina Petrijanec

Vatrogasci će sljedeću nedjelju u Novoj Vesi pokazati kako se nekad gasio požar

VV | 6.7.2019. u 13:14h | Objavljeno u Našim krajem

10. vatrogasno natjecanje pod nazivom „Kup Nove Vesi“, koje se u organizaciji DVD-a Nova Ves trebalo održati sutra, 7. srpnja, u Novoj Vesi Petrijanečkoj, zbog najavljenog lošeg vremena je odgođeno te će se održati sljedeće nedjelje, 14. srpnja, s početkom u 14:00 sati.

Kako je najavljeno, prije atraktivnog natjecanja starim zaprežnim špricama svoju spretnost i vještinu u vježbi s brentačama pokazat će djeca u kategoriji od 6 do 12 godina. Natjecanje će se održati na školskom igralištu iza restorana „Gaj“ koji će se ujedno pobrinuti i za bogatu gastronomsku ponudu. Očekuje se da će nastupiti oko dvadeset ekipa u muškoj, ženskoj i kategoriji djece.

Sama vježba izvodi se sa zaprežnom špricom iz 1870. godine koju je vatrogascima DVD-a Nova Ves darovao grof Bombelles a cilj ove manifestacije je prisjetiti se povijesnih načina rada vatrogasnih postrojbi, sačuvati tradiciju i popularizirati ovakav vid natjecanju u Općini Petrijanec, ali i Varaždinskoj županiji.

Ovaj događaj ujedno je i posljednja u nizu mnogobrojnih kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija koje su se održale povodom Dana Općine Petrijanec 2019.