Zaprašivanje komaraca na području općine Gornji Kneginec, ne izlazite Foto: VV arhiva / ilustracija

Zaprašivanje komaraca na području općine Gornji Kneginec, ne izlazite

Varaždinske vijesti | 17.6.2021. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem narudžbe Općine Gornji Kneginec, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provodit će mjere adulticidne dezinsekcije komaraca u četvrtak, 17. lipnja, u terminu od 19:00 – 21:00 sati.

- Mole se stanovnici da se u tom periodu ne zadržavaju vani. Također se mole pčelari na području općine Gornji Kneginec da za vrijeme zamaglivanja zatvore svoje pčele. Adulticidna dezinsekcija će se provoditi na bazi sintetskog piretroida - napominju iz Općine.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Gornji Kneginec u 2021. godini“, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Gornji Kneginec i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.