Započinje vjerski program najveće ludbreške manifestacije - Dani ludbreške Svete nedjelje

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.8.2019. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju 18. kolovoza misom u spomen svim palim domoljubima u 2. svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu i ove godine započet će vjerski program najveće ludbreške manifestacije – Dani ludbreške Svete nedjelje.

Sljedećeg vikenda, u subotu 24. kolovoza u Ludbreg tradicionalno hodočaste mladi, a istog dana održat će se nezaobilazan festival duhovnih pjesama "Duga". U nedjelju 25. kolovoza na rasporedu je hodočašće bolesnika, osoba s invaliditetom, karitativnih djelatnika i medicinskog osoblja, djelatnika Crvenog križa Ludbreg i Varaždinske biskupije. U večernjim satima uz misu bit će održan i nastup pjevačkih zborova. U srijedu 28. kolovoza koncert će u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva održati župni zbor.

Hodočašća se nastavljaju u četvrtak 29. kolovoza. Tog će se dana održati tradicionalno hodočašće ministranata, vjeroučenika i vjeroučitelja naše biskupije. U 19.30 sati u atriju staroga grada, mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, predvodit će svetu misu, a nakon nje voditi procesiju s relikvijom Krvi Kristove u župnu crkvu gdje će se pjevati pohvale Svetoj Krvi, Litanije i Večernja. U 21 sat molit će se Getsemanska ura.

U petak 30. kolovoza bit će održano zavjetno hodočašće susjednih župa. Nakon jutarnjih misa, u 10:30 će krenuti procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli u sklopu hodočašća hrvatske policije te župa Vinica, Rasinja i Zrinski Topolovec. Hodočašće i svetu misu predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij. Navečer od 19 sati u župnoj crkvi će se pjevati Pohvale Svetoj Krvi, Litanije i Večernja, uz misno slavlje koje predvode misionari Krvi Kristove. Od 21 do 22 sata bit će molitveno bdjenje mladih.

U subotu 31. kolovoza u Ludbreg hodočaste brojne župe iz čitave Hrvatske, Slovenije i Mađarske. U jutro će u župnoj crkvi biti služene dvije mise, u 6 i u 7 sati. Misa u 9 sati u Zavjetnoj kapeli bit će služena na slovenskom i mađarskom jeziku, a predvodit će ju Ištvan Marton. U 10:45 sati kreće procesija hodočasnika i svećenika od Župne crkve prema Zavjetnoj kapeli. Svetu misu predvodi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Vrhunac slavlja bit će u nedjelju 1. rujna. U jutro će u župnoj crkvi biti služene dvije mise, u 6 i u 7 sati. Od 8 sati kreće prijem hodočasnika pjesmom i duhovnim mislima. U 9 sati počinje duhovni program za hodočasnike u Svetištu. U 9:45 kreće procesija hodočasnika od Župne crkve do Zavjetne kapele. Procesiju i hodočasničku svetu misu predvodi mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, uz sudjelovanje biskupa domaćina mons. Josipa Mrzljaka i drugih biskupa.

Program-_vjerski.jpg