Započeo europski projekt Beyond, u Cesticu stigli parneri iz Njemačke, Italije, Mađarske i Slovenije Foto: Krešimir Đurić

Započeo europski projekt Beyond, u Cesticu stigli parneri iz Njemačke, Italije, Mađarske i Slovenije

VV | 29.3.2023. u 19:19h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica nositelj je europskog projekta "BEYOND" - CERV Network of towns project (Rural Communities pushing BEYOND COVID-19) kojeg provodi zajedno s još šest partnera iz Slovenije, Njemačke, Italije i Mađarske. Projekt je "težak" 148.000 eura i provodit će se naredne dvije godine.

DSC_6987.jpg

- Riječ je o projektu umrežavanja gradova i općina kroz koji će se sudionici upoznati s načinima na koji smo provodili mjere i akcije u vrijeme korone. Svatko od sudionika predstavit će svoja iskustva, analizirat ćemo što je bilo dobro, a što loše, a osnovni je cilj da u budućnosti, u slučajevima pojava epidemija ili drugih kriznih situacija međusobno surađujemo te zajednički što kvalitetnije reagiramo, a sve za dobrobit naših mještana - rekao je Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestica na uvodnoj konferenciji projekta, koja je održana danas u Kulturnom centru Cestica. Dodao je kako se nada da će u sljedeća tri dana odraditi sve što je planirano, a bit će to prilika da goste, parnere na projektu, upoznaju i s ljepotama i gastronomijom cestičkog kraja. 

Općina Cestica dosad je provela niz uspješnih projekata, a već dugi niz godina imaju odličnu suradnju s njemačkim Heningenom.

DSC_6939.jpg

- Kroz ovakvu suradnju i projekte možemo naučiti puno jedni od drugih. Kroz zadnji projekt, u koji smo bili uključeni, vdijeli smo kako u Općini Cestica vode brigu o starijim ljudima što je za nas bilo jako impresivno. Vjerujem da ćemo i kroz ovaj projekt naučiti mnogo jedni od drugih - rekao je mr. Nobert Aufrecht.

Jedan od partnera na projektu je i slovenska Općina Ormož.

DSC_6948.jpg

- Kroz ovaj projekt udružujemo se, izmjenjujemo iskustva i primjere dobre prakse. Prednost ovakve suradnje je da svi mi u slučaju kriznih situacija znamo reagirati, povezati se i riješiti problem lakše nego što bi to mogli odraditi sami - rekla je Milena Debeljak.

DSC_7003.jpg

Galerija slika