Započeli radovi na uređenju vodotoka na lepoglavskom području

V.M./Varaždinske vijesti | 2.4.2017. u 15:53h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na području grada Lepoglave krenuli su radovi uređenja vodotoka kojima se planira uređenje potoka u nekoliko gradskih naselja. Riječ je o radovima koji se izvode u okviru programa koje je Grad Lepoglava dogovorio sa svojim partnerima, u ovom slučaju s Hrvatskim vodama.

Radovi su započeli uređenjem vodotoka potoka u Kameničkom Podgorju.

- Riječ je o potoku Kamenica koji je stvara probleme na području ulaska u Kameničko Podgorje gdje je s pojavom bujičnih voda dolazilo do njegova izlijevanja po poljima, ali i ugroze obližnjih obiteljskih kuća. Dolazilo je i do oštećenja županijske ceste koja se pruža u sam potok – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da je cilj radova urediti vodotok kako bi se u budućnosti spriječilo izlijevanje potoka, ali ujedno i stvorili preduvjeti Županijskoj upravi za ceste za sanaciju oštećenja na prometnici te za sanaciju klizišta koje se pojavilo na tom području.

Nakon uređenja vodotoka potoka Kamenica u Kameničkom Podgorju, Hrvatske vode nastavljaju s uređenjem vodotoka na drugim gradskim područjima.

- Dogovoreno je da će se pokrenuti radovi na uređenju potoka u Sestrancu koji je već prije bio uređen. Sanirat će se oštećenja koja su nastala proteklih godina prolaska velikih količina vode. Isto takva sanacija očekuje i potok u Lepoglavskoj Vesi. Nadalje se planira uređenje potoka Dunaj prema gradskom groblju i nastavak uređenja potoka u Žarovnici na relaciji od mosta prema Klenovniku prema Sutinskoj. U planu je i uređenje potoka na području Višnjice – najavio je nastavak radova gradonačelnik Škvarić.

uredjenje_vodotoka_grad_lepoglava_2.jpg

uredjenje_vodotoka_grad_lepoglava_5.jpg

Označeno u