Započeli radovi na uređenju vodotoka na lepoglavskom području

V.M./Varaždinske vijesti | 2.4.2017. u 15:53h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Lepoglave krenuli su radovi uređenja vodotoka kojima se planira uređenje potoka u nekoliko gradskih naselja. Riječ je o radovima koji se izvode u okviru programa koje je Grad Lepoglava dogovorio sa svojim partnerima, u ovom slučaju s Hrvatskim vodama.

Radovi su započeli uređenjem vodotoka potoka u Kameničkom Podgorju.

- Riječ je o potoku Kamenica koji je stvara probleme na području ulaska u Kameničko Podgorje gdje je s pojavom bujičnih voda dolazilo do njegova izlijevanja po poljima, ali i ugroze obližnjih obiteljskih kuća. Dolazilo je i do oštećenja županijske ceste koja se pruža u sam potok – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da je cilj radova urediti vodotok kako bi se u budućnosti spriječilo izlijevanje potoka, ali ujedno i stvorili preduvjeti Županijskoj upravi za ceste za sanaciju oštećenja na prometnici te za sanaciju klizišta koje se pojavilo na tom području.

Nakon uređenja vodotoka potoka Kamenica u Kameničkom Podgorju, Hrvatske vode nastavljaju s uređenjem vodotoka na drugim gradskim područjima.

- Dogovoreno je da će se pokrenuti radovi na uređenju potoka u Sestrancu koji je već prije bio uređen. Sanirat će se oštećenja koja su nastala proteklih godina prolaska velikih količina vode. Isto takva sanacija očekuje i potok u Lepoglavskoj Vesi. Nadalje se planira uređenje potoka Dunaj prema gradskom groblju i nastavak uređenja potoka u Žarovnici na relaciji od mosta prema Klenovniku prema Sutinskoj. U planu je i uređenje potoka na području Višnjice – najavio je nastavak radova gradonačelnik Škvarić.

uredjenje_vodotoka_grad_lepoglava_2.jpg

uredjenje_vodotoka_grad_lepoglava_5.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci