Započeli radovi na uređenju parkirališta i odvodnje oborinskih voda u Bartolovcu

Varaždinske vijesti | 12.9.2024. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem

U Bartolovcu su započeli važni radovi koji će značajno unaprijediti infrastrukturu naselja. Naime, krenula je obnova parkirališnog prostora ispred mjesnog groblja i modernizacija sustava odvodnje oborinskih voda sa državne ceste DC2.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 130.000 eura, a projekt zajednički sufinanciraju Općina Trnovec Bartolovečki i Hrvatske ceste.

Cilj ove investicije je zbrinjavanje oborinske vode koja se slijeva sa državne ceste na mjesno groblje te sanacija parkirališnog prostora ispred groblja.

Načelnica Verica Vitković potpisala je ugovor za izvođenje radova s obrtom NISKOGRADNJA HUĐEK, te je tom prilikom istaknula kako se radi o projektu koji je ključan u poboljšanju uvjeta za građane.

- Općina redovito ulaže u komunalnu infrastruktura pa tako i sad. Kroz sanaciju parkirališta i učinkovito rješavanje problema oborinskih voda, ne samo da ćemo poboljšati uvjete za naše građane već i očuvati okoliš oko mjesnog groblja.– rekla je načelnica Vitković te zahvalila svima na podršci u realizaciji ovog projekta dodavši kako je rok za završetak radova dva mjeseca.