Započeli radovi na proširenju Ulice kralja Zvonimira u Lužanu Foto: Općina Gornji Kneginec

Započeli radovi na proširenju Ulice kralja Zvonimira u Lužanu

Varaždinske vijesti | 7.12.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

Započeli su radovi na proširenju Ulice kralja Zvonimira u Lužanu, na dionici ukupne duljine 453 metra, od raskrižja s Vinogradskom ulicom (kod bunara) do spoja na ulicu Dugi Vrh.

- Radovi na proširenju ceste, tijekom kojih je potrebno izgraditi i potporne zidove u duljini od 240 metara, na zahtjev Općine Gornji Kneginec uvršteni su u Proračun Županijske uprave za ceste te će isti u potpunosti biti izvedeni do sredine iduće godine - izvijestili su iz Općine Gornji Kneginec.

U prvoj fazi ugovorena je izgradnja potpornih zidova čime će se omogućiti proširenje kolnika tijekom druge faze radova. Naručitelj radova je Županijska uprava za ceste, a izvođač radova je Niskogradnja Knežević.

Gradilište je u ponedjeljak 5. prosinca, uz nazočnost predstavnika izvođača radova, obišao županijski vijećnik i općinski načelnik Goran Kaniški, koji je istaknuo da su navedeni radovi nužni kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje dvosmjernog prometa motornih vozila, osobito zbog činjenice da se navedenom dionicom koristi školski autobus tijekom prijevoza osnovnoškolske djece.

kneginec_cesta_luzan-1.jpg

kneginec_cesta_luzan-2.jpg

kneginec_cesta_luzan-3.jpg

kneginec_cesta_luzan-4.jpg